Schrijven over Leefstijl

Schrijven over Leefstijl

Als leefstijlcoach heb je een eigen visie op een gezonde leefstijl. Hoe formuleer je die visie op een heldere en aantrekkelijke manier en zorg je dat je onderscheidend bent? Hoe breng je jouw visie helder voor het voetlicht, bijvoorbeeld op je website, in een blog, op je Facebookpagina of andere social media? En: hoe zorg je dat zakelijke teksten wervend en overtuigend zijn?

Je leert het in de cursus ‘Schrijven over leefstijl’, gegeven door docent Karine Hoenderdos (o.a. voedingsdocent bij Academie voor Leefstijl en Gezondheid, www.puurgezond.nl en www.nieuwsvoordietisten.nl).

De data van de nieuwe cursus najaar 2019 zijn:
dinsdagmiddag 24 september 2019
dinsdagmiddag 15 oktober 2019
dinsdagmiddag 12 november 2019
dinsdagmiddag 26 november 2019

Tijden: van 13.00 uur tot 17.00 uur.

Lokatie: HNK Ede Horapark
Bij de cursus horen huiswerkopdrachten. Naast de 16 contacturen tijdens 4 lessen verwachten we dat je 48 uur aan zelfstudie besteedt. Literatuur wordt verstrekt
Diëtisten krijgen 26 accreditatiepunten. Gewichtsconsulenten krijgen 6,5 punt na slagen van de eindtoets. Er wordt een certificaat uitgereikt.

Investering Euro 590,00. De opleiding is vrijgesteld van BTW. De investering is inclusief toets en eventuele herkansing.

Inhoud van de cursus:

Dag 1 :  Schrijven over jezelf
Wat is je visie op een gezonde leefstijl en hoe onderscheid je jezelf van alle andere leefstijlcoaches en gezondheidsprofessionals? Wat maakt jou uniek en hoe communiceer je dit via je website?

Dag 2 : Schrijven voor anderen
Hoe schrijf je een blog, een column of verzorg je een vaste rubriek in een plaatselijke krant? Hoe kom je op ideeën voor onderwerpen en hoe zorg je dat jouw visie herkenbaar blijft?

Dag 3 : Zakelijk schrijven
Schrijven is een belangrijke ‘tool’ voor een ondernemer. Hoe formuleer je een aantrekkelijke e-mail, hoe maak je een offerte die niemand kan weigeren, hoe schrijf je een persbericht en hoe coach je een cliënt via e-mail of andere social media?

Dag 4 : Social media
Is een zakelijke Facebookpagina nodig en wat post je daar nou op? Wat doe je met Twitter, Instagram, Linkedin, Whatsapp en hoe kunnen social media je praktijk versterken?

Deze lesdag wordt afgesloten door een korte toets. De investering van de cursus is inclusief toets. Een eventuele herkansing is gratis.

Academie voor Leefstijl en Gezondheid