Schrijven over Leefstijl

Cursus schrijven over leefstijl

Doelgroep

  • Leefstijlcoaches.

Doel van de cursus

Als leefstijlcoach heb je een eigen visie op een gezonde leefstijl. Hoe formuleer je die visie op een heldere en aantrekkelijke manier en zorg je dat je onderscheidend bent? Hoe breng je jouw visie helder voor het voetlicht, bijvoorbeeld op je website, in een blog, op je Facebookpagina of andere social media? En: hoe zorg je dat zakelijke teksten wervend en overtuigend zijn? Je leert het in de cursus ‘Schrijven over leefstijl.’

Inhoud van de cursus

Dag 1:  Schrijven over jezelf 
Wat is je visie op een gezonde leefstijl en hoe onderscheid je jezelf van alle andere leefstijlcoaches en gezondheidsprofessionals? Wat maakt jou uniek en hoe communiceer je dit via je website?

Dag 2: Schrijven voor anderen 
Hoe schrijf je een blog, een column of verzorg je een vaste rubriek in een plaatselijke krant? Hoe kom je op ideeën voor onderwerpen en hoe zorg je dat jouw visie herkenbaar blijft?

Dag 3: Zakelijk schrijven 
Schrijven is een belangrijke ‘tool’ voor een ondernemer. Hoe formuleer je een aantrekkelijke e-mail, hoe maak je een offerte die niemand kan weigeren, hoe schrijf je een persbericht en hoe coach je een cliënt via e-mail of andere social media?

Dag 4: Social media 
Is een zakelijke Facebookpagina nodig en wat post je daar nou op? Wat doe je met Twitter, Instagram, LinkedIn en WhatsApp en hoe kunnen social media je praktijk versterken? Deze lesdag wordt afgesloten met een korte toets.

Duur van de cursus

4 middagen.

Studiebelasting

  • 16 contacturen, verdeeld over 4 cursusdagen.
  • 48 uur zelfstudie.

Literatuur

Wordt verstrekt.

Kosten

€ 590,-, vrijgesteld van btw. De investering is inclusief toets en eventuele herkansing.

Accreditatie

Diëtisten en leefstijlcoaches:
26 punten bij hun beroepsvereniging (ADAP en KABIZ).
Gewichtsconsulenten: 6,5 punt na het slagen voor de eindtoets.

Locatie

HNK in Ede.

Cursusdata

3 november 2020
24 november 2020
15 december 2020
19 januari 2021

Docent

Karine Hoenderdos (o.a. voedingsdocent bij Academie voor Leefstijl en Gezondheid, www.puurgezond.nl en www.nieuwsvoordietisten.nl).

Meer weten over AVLEG?

Op deze website vind je veel informatie over ons en onze opleidingen. Net als de antwoorden op veelgestelde vragen. Heb je een vraag waarop je het antwoord niet kunt vinden? Bel ons dan gerust: 06 82 84 32 66

Meld je meteen aan

Academie voor Leefstijl en Gezondheid