Plusmodule Sport en Voeding

Schermafbeelding 2014-11-27 om 09.41.22

Plusmodule Sport en Voeding

De plusmodule sport en voeding leert je niet alleen de belangrijkste kennis over de voedingsstrategie van toppers (duur-, kracht- en teamsporters) maar laat je als leefstijlcoach ook een vertaalslag maken naar je eigen praktijk. Want wat heeft de gemiddelde recreant aan deze kennis en hoe begeleid je de fanatieke suptopper? Gastdocent Peter Res (Rabo-ploeg en Ajax) en Yneke Kootstra brengen in 4 lessen niet alleen hun kennis over maar laten je ook flink spelen met de stof.

Tijdsinvestering
Naast de contacturen tijdens 4 hele lesdagen verwachten we dat je per les ongeveer 8 uur aan zelfstudie besteedt.

Wat kan je na deze plusmodule?
Na de module Sport en Voeding weet je niet alleen welke strategie toppers hanteren voor een optimale voedingsstatus maar leer je deze kennis ook praktisch toe te passen in de begeleiding van de gemiddelde recreant tot subtopper.

Voor wie?
De module is voor alle leefstijl-professionals die te maken krijgen met sporters die beter willen eten rond trainingen maar veel vragen hebben. Bijvoorbeeld over supplementen zoals bietensap en creatine. Of hoe je je vetpercentage moet verlagen zonder dat het ten koste gaat van trainingen. En wat het nut is van het trainen van je vetverbranding en of je nu wel of niet koolhydraten moet eten. En zo zijn er nog veel meer praktische vragen die je na deze module niet alleen kunt beantwoorden maar die je ook kunt toepassen in de begeleiding van sporters bij hun ideale voedingsstrategie.

Docenten
Peter Res (voedingskundige bij Ajax en in het verleden bij de Rabo wielerploeg) en Yneke Kootstra (duursportvoedingskundige en columnist bij o.a. magazine Fiets) zijn de docenten van deze module die in totaal 4 dagen duurt.

Let op: de plusmodule is in eerste instantie bedoeld voor leefstijlcoaches met een (bijna) afgeronde opleiding. Ben je echter voedingskundige, dietist of voedingsconsulente dan ben je ook van harte welkom om je aan te melden.

Thema's per dag

 

 

 

 

 

 

Academie voor Leefstijl en Gezondheid