Plusmodule Kinderleefstijlcoach

iStock_000019819532Small

Plusmodule Kinderleefstijlcoach

Voor wie:

Leefstijlcoaches die een afgeronde opleiding hebben aan de Academie voor Leefstijl en Gezondheid. Zonder een afgeronde opleiding als leefstijlcoach is men welkom na telefonische intake en overleggen CV wanneer men relevante werkervaring en een opleiding op Hbo-niveau heeft.

Inhoud:

Op vier lesdagen worden integraal, verschillende onderwerpen rond vier hoofdthema’s bestudeerd. Net als in de opleiding tot leefstijlcoach wordt de geleerde kennis direct toegepast in actieve werkvormen zoals rollenspellen. Het geleerde is direct toepasbaar in de eigen werkomgeving. De plusmodule wordt afgerond met een toets in les 4.

De vier hoofdthema’s zijn:

- het kind (4 -12 jaar)
- het gezin en het systeem rondom het kind
- leefstijl – voeding en beweging/slaap
- coaching/positief opvoeden

Doel:

De studie tot kinderleefstijlcoach heeft als doel om de competenties van de leefstijlcoach uit te breiden naar die van een kinderleefstijlcoach of gezinscoach. De kinderleefstijlcoach begeleidt kinderen binnen het gezin naar een gezondere leefstijl met als basis de richtlijnen uit de Zorgstandaard Obesitas voor kinderen (criteria voor afvallen/gewichtsbehoud).

Tijdsinvestering:

Naast de 26 contacturen tijdens de lesdagen wordt er vanuit gegaan dat je per les rond de 12 uur aan zelfstudie besteedt.

De plusmodule Kinderleefstijlcoach is geaccrediteerd door de ADAP voor dietisten met 42 studiepunten.

Academie voor Leefstijl en Gezondheid