Opleidingen voor zorgprofessionals

Opleidingen voor zorgprofessionals

Trainingen voor zorgprofessionals

De 5 trainingen en opleidingen voor zorgprofessionals

In de praktijk zie je als zorgprofessinal veel patiënten die steeds zwaarder worden of die steeds meer medicatie nodig hebben om hun aandoening onder controle te houden. Een gezondere leefstijl zou deze patiënten kunnen helpen naar een verbetering van hun gezondheid. Maar hoe ga je dat gesprek effectiever aan?

Doelgroep

  • POH, verpleegkundigen, doktersassistenten en vele andere zorgverleners

De trainingen en opleidingen

Waarom 5 trainingen en opleidingen?

In de 1e lijn komt er steeds meer belangstelling voor de competenties van de leefstijlcoach. De praktijkondersteuner is bijvoorbeeld samen met de huisarts de belangrijkste schakel in de doorverwijzing naar de gecombineerde leefstijlinterventie. Samen met de huisarts gaan ze het gesprek aan met de patiënt over leefstijl. Niet alleen over demedicalisatie maar ook ter preventie van diverse leefstijlgerelateerde aandoeningen.

Ook in de 2e lijn is er vaak een moment dat een gesprek over leefstijl waardevol kan zijn. Maar een gesprek over leefstijl vraagt andere vaardigheden. Je wilt de patiënt motiveren tot een gezondere leefstijl maar een uitleg waarom dat een goed idee is blijkt niet genoeg. Ook voor tips is vaak de patiënt niet gevoelig. De Academie voor leefstijl en gezondheid heeft diverse trainingen en opleidingen om dat gesprek effectiever te voeren!

1. Online cursus voeding voor zorgprofessionals

In deze online Basiscursus Voeding leer je de basisprincipes van de voedingsleer. Je leert wat gezonde voedingsgewoontes zijn, hoe je gewoontes kunt veranderen en je leert beoordelen of een voeding volwaardig is, je weet ook wanneer je moet doorverwijzen naar een diëtist of andere zorgverlener, bijvoorbeeld bij ernstige voedingsproblemen of verstoord eetgedrag.

Aanmelden

 

2. Online training 'Leefstijl in de praktijk'

Een online training van twee uur om samen met je huisarts te inventariseren waar de kansen en verbeteringen liggen om leefstijl meer in de praktijk te brengen. De huisarts en de POH zijn de eersten die de patiënt motiveren tot gedragsverandering op leefstijl. Samen is de som 1 + 1 = 3!

Aanmelden

 

3. 1-daagse training leefstijltools voor zorgprofessionals

Eendaagse training waarin je samen met andere zorgprofessionals vaardigheden leert die je direct de volgende dag kan toepassen om je patiënten een zetje te geven richting een gezondere leefstijl. Je leert in een inspirerende dag je werk als zorgverlener meer coachend aan te pakken.

Aanmelden

4. 10-daagse training Leefstijl voor zorgprofessionals - Modules leefstijl

In de 10-daagse training Leefstijl voor zorgprofessionals leer je hoe je in korte tijd een meer motiverend gesprek over leefstijl kunt voeren. Je leert in de 6 modules veel over alle aspecten van de leefstijl zoals voeding, beweging, stress en slaap. Maar je oefent ook de vaardigheden om in de korte tijd die er is, samen met je patiënt de eerste stappen te zetten naar een gezondere leefstijl. En je leert hem of haar ook meer zelf verantwoordelijkheid te pakken voor zijn of haar gezondheid. En dit maakt je werk veel leuker!

De modules zijn ook los te volgen.

Aanmelden

 

5. Opleiding tot leefstijlcoach

Deze opleiding is voor zorgprofessionals die zelf als leefstijlcoach aan de slag willen. Met een HBO bachelor en het diploma van deze opleiding kun je je bij de BLCN registreren als leefstijlcoach in het kwaliteitsregister. Dat zijn de voorwaarden om de GLI uit te voeren die vergoed wordt vanuit de basisverzekering voor mensen die aan bepaalde criteria voldoen.

Aanmelden

 

Erkend en geaccrediteerd door:

De trainingen of opleidingen zijn geaccrediteerd door de NVvPO en V&VN of de accreditatie is aangevraagd.

 

Meer weten over AVLEG?

Op deze website vind je veel informatie over ons en onze opleidingen. Net als de antwoorden op veelgestelde vragen. Heb je een vraag waarop je het antwoord niet kunt vinden? Bel ons dan gerust: 06 82 84 32 66

AANMELDEN TRAININGEN, MODULES EN OPLEIDINGEN POH

Academie voor Leefstijl en Gezondheid