Trainingen voor zorgprofessionals - In Company

Trainingen voor zorgprofessionals – In Company

Trainingen voor zorgprofessionals

De 5 trainingen en opleidingen voor zorgprofessionals

In de praktijk zie je als zorgprofessional veel patiënten die steeds zwaarder worden of die steeds meer medicatie nodig hebben om hun aandoening onder controle te houden. Een gezondere leefstijl zou deze patiënten kunnen helpen naar een verbetering van hun gezondheid.

  • Maar hoe bespreek je overgewicht op een manier die jou maar ook zeker je patiënt niet ongemakkelijk laat voelen?
  • En hoe ga je dat gesprek effectiever aan?
  • Hoe zorg jij dat je een zaadje plant?
  • Of je patiënten een zetje naar gezonder gedrag geeft?

De Academie heeft verschillende trainingen die je samen met je collega's kunt doen zodat binnen jouw netwerk de neuzen dezelfde kant op staan. Want samen dezelfde boodschap uitdragen blijkt belangrijk te zijn in het proces van gedragsverandering van je patiënten. Daarnaast is er niks leukers om elkaar scherp te houden op nieuw aangeleerde vaardigheden!

Met diverse partijen heeft de Academie in company trainingen georganiseerd. Van een online avond tot een meerdaagse training. We hebben diverse invullingen afhankelijk van de leerdoelen en andere wensen. We denken graag met je mee.

Doelgroep

  • Huisartsen, POH, verpleegkundigen, doktersassistenten en vele andere zorgverleners

De trainingen en opleidingen

Bijvoorbeeld:

Waarom een training?

In de 1e lijn komt er steeds meer belangstelling voor de competenties van de leefstijlcoach. De praktijkondersteuner is bijvoorbeeld samen met de huisarts de belangrijkste schakel in de doorverwijzing naar de gecombineerde leefstijlinterventie. Samen met de huisarts gaan ze het gesprek aan met de patiënt over leefstijl. Niet alleen over demedicalisatie maar ook ter preventie van diverse leefstijlgerelateerde aandoeningen.

Ook in de 2e lijn is er vaak een moment dat een gesprek over leefstijl waardevol kan zijn. Maar een gesprek over leefstijl vraagt meer vaardigheden. Je kunt al goed luisteren en je hebt het al over leefstijl. Maar je zou je patiënten nog wel wat meer willen motiveren tot een gezondere leefstijl. Want voor jouw tips en adviezen lijkt de patiënt soms niet gevoelig. De Academie voor leefstijl en gezondheid kijkt met jou graag naar welke training ingezet zou kunnen worden voor jou en je team.

Meer weten of heb je al een datum?

Je kunt ons mailen of bellen voor een vrijblijvend overleg over de invulling van een training of workshop op jouw locatie. We brengen je graag op ideeën maar kunnen ook een offerte uitbrengen voor een inspirerende en bewezen training met goede evaluaties.

Mailen >>

Of bel met Yneke Kootstra, 0634005252

1. Online cursus voeding voor zorgprofessionals

In deze online Basiscursus Voeding leer je de basisprincipes van de voedingsleer. Je leert wat gezonde voedingsgewoontes zijn, hoe je gewoontes kunt veranderen en je leert beoordelen of een voeding volwaardig is, je weet ook wanneer je moet doorverwijzen naar een diëtist of andere zorgverlener, bijvoorbeeld bij ernstige voedingsproblemen of verstoord eetgedrag.

2. Online training 'Leefstijl in de praktijk'

Een online training van twee uur om samen met je huisarts te inventariseren waar de kansen en verbeteringen liggen om leefstijl meer in de praktijk te brengen. De huisarts en de POH zijn de eersten die de patiënt motiveren tot gedragsverandering op leefstijl. Samen is de som 1 + 1 = 3!

 

3. 1-daagse training leefstijltools voor zorgprofessionals

Eendaagse training waarin je samen met andere zorgprofessionals vaardigheden leert die je direct de volgende dag kan toepassen om je patiënten een zetje te geven richting een gezondere leefstijl. Je leert in een inspirerende dag je werk als zorgverlener meer coachend aan te pakken.

Erkend en geaccrediteerd door:

De trainingen of opleidingen zijn geaccrediteerd door de NVvPO en V&VN of de accreditatie kan worden aangevraagd.

Meer weten over de Academie?

Op deze website vind je veel informatie over ons en onze opleidingen. Net als de antwoorden op veelgestelde vragen. Heb je een vraag waarop je het antwoord niet kunt vinden? Bel ons dan gerust: 06 82 84 32 66

AANMELDEN TRAININGEN, MODULES EN OPLEIDINGEN POH

Academie voor Leefstijl en Gezondheid