Yoga als tool voor de leefstijlcoach

‘Ik ben bang dat ik niet lenig genoeg ben,’ hoor je vaak als reden om niet met yoga te beginnen. Maar yoga is meer dan een beetje rekken en strekken. De oefeningen zijn een onderdeel van een complete levensfilosofie. Je leert op de mat je concentreren, je werkt aan acceptatie en het omgaan met veranderingen. En ja, je leert ook regelmatig grenzen te verleggen. En natuurlijk heb je naast de mat hier ook veel profijt van.

Wanneer je zelf al ervaren hebt wat yoga voor je kan doen, zie je wellicht ook de voordelen voor je coachee. Maar er is meer. Veel mensen met overgewicht, vermoeidheid of pijn zijn gevoelsblind. Ze zitten vooral in hun hoofd en negeren de signalen uit hun lichaam. Yoga kan een zachte manier zijn om daar verandering in te brengen. Yoga gaat om bewustwording, zingeving, selfcare maar ook over lekker in je vel zitten. En die lenigheid? Dat is meer een gevolg van yoga dan een doel op zich.

Wanneer jij denkt dat yoga waardevol kan zijn in jouw coachingspraktijk dan is deze training van Marjan Hulshof en Teuni Verhagen een aanrader. In deze tweedaagse training krijg je de belangrijkste tools om yoga in te zetten in de coaching. Dit najaar, 14 oktober en 4 november 2021, staat deze training gepland.

Doelgroep: leefstijlcoaches en leefstijlcoaches in opleiding die als aanvulling op hun aanpak en begeleiding yoga willen gaan gebruiken.

Meer lezen over de inhoud? Of wil je meteen aanmelden?