Webinar en workshop EFT

29 februari webinar EFT en 21 juni een 1-daagse workshop EFT

Yvonne Toeset over EFT

EFT (ook wel ’tapping’ genoemd) is een afkorting van Emotional Freedom Techniques. EFT is een simpele methode die in principe door iedereen te leren is. Het is een veilige methode zonder nare bijwerkingen en geeft in de meeste gevallen een positief resultaat. Bij tapping maak je gebruik van specifieke herinneringen waaraan een ongewenst negatieve emotie gekoppeld is. Door gebruik te maken van focus (visueel) en de juiste woorden (auditief) maak je verbinding met de herinnering zodat je die
in het hier en nu weer kunt voelen. Vervolgens neutraliseer je deze negatieve emotie met behulp van acupressuur: je beklopt een aantal punten op gezicht, lichaam en handen waardoor de negatieve spanning wordt geneutraliseerd. Het lijkt op EMDR maar in tegenstelling tot die techniek kunnen mensen het ook thuis zelf toepassen zonder therapeut.

Wat gebeurt er precies?

De herinnering aan een vervelende of traumatische ervaring zal niet verdwijnen, wel de emotie die daaraan gekoppeld was. Heb je de methode goed toegepast op een specifiek probleem, dan zal dit een blijvend effect hebben. EFT kun je inzetten voor elke probleem dat een spanning- of stresselement bevat.

Hoe voelt dat?

EFT is, mits goed toegepast, beslist een veilige methode maar kan wel enkele fysieke reacties oproepen. De volgende reacties kun je tegenkomen en zijn heel gewoon. Deze reacties verdwijnen ook weer vanzelf.

 • tranende ogen
 • gapen
 • boeren
 • tintelend gevoel door de ledematen
 • moe worden
 • energiek worden
Hoe werkt EFT, tapping?

Yvonne Toeset: "Het lijkt natuurlijk nogal vreemd dat het simpel kloppen op een aantal acupressuurpunten op het lijf, je zou kunnen verlossen van allerlei angsten en nare herinneringen. Zolang we niet precies weten hoe tapping werkt, zal die verbazing nog wel blijven bestaan. Voor mij is altijd meer van belang wat het resultaat is, dan of een methode bewezen is."

Wie is Yvonne Toeset?

Yvonne Toeset (1961) is sinds 2001 Work Life Coach en sinds 2004 EFT practitioner. Zij is in EFT opgeleid door de Engelse EFT Masters Ann Ross, Gwyneth Moss, Jacqui Crooks en Karl Dawson en is sinds 2014 gecertificeerd EFT Master Trainer of Trainers, de enige in Nederland. Zij is auteur van verschillende boeken over EFT.

Wat gaan Yvonne en de Academie doen?

Webinar 29 februari 2024

Introductie op EFT en het zelf ervaren van EFT

 

1-daagse workshop EFT 21 juni 2024

Je leert:

 • Het EFT-basisprotocol en hoe je dit kunt toepassen in je praktijk en op jezelf
 • Kennis van de werking van EFT in het lichaam
 • Wat de valkuilen zijn bij het toepassen van EFT
 • Eenvoudige oefeningen die jij en je cliënten direct kunnen toepassen
 • En nog veel meer