3 Trainingen voor POH leefstijl

Kort geleden stelden we op LinkedIn de vraag, POH als leefstijlcoach?

Dat maakte veel los. En vrijwel iedereen was het erover eens dat de POH de spil is in de huisartsenpraktijk om patiënten een zetje te geven om met leefstijl aan de slag te gaan.

We hadden al een mooie opleiding bij AVLEG om geaccrediteerd leefstijlcoach te worden. Vele POH's hebben deze opleiding gevolgd. Maar niet iedereen wil leefstijlcoach worden en zelf de GLI uitvoeren.

Om die reden komen we met diverse trainingen speciaal voor POH. Een voorproefje is de online training die je samen met je huisarts kunt volgen, de online training Leefstijl in de praktijk met huisarts Tessa Spiele en Marjan Hulshof. Hier gaan jullie samen kijken welke zetjes je de patient kunt geven richting een gezondere leefstijl. Met het motto, 1 + 1 = 3.

Aanvullend daarop hebben we de eendaagse training Leefstijltools voor de POH. Je krijgt hier 7 studiepunten van de NVvPO voor. Maar we hopen dat je de training vooral doet omdat je geïnspireerd wilt worden om je patiënten nog beter te motiveren naar gedragsverandering.

Je leert in een dag praktische tools en vaardigheden die je meteen de volgende dag kunt inzetten als POH. Om je werk nog leuker te maken!

Kortom, we hebben 3 mooie trainingen voor POH die nog meer leefstijl in de praktijk wil brengen: