Smaakprofessor Peter Klosse pleit in webinar voor de lekkere leefstijl

Peter Klosse geeft 15 maart 2023 een webinar waarin hij uitlegt wat de kracht van smaak is en waarom we met zijn allen moeten werken aan een 'lekkere leefstijl'.

De smaakprofessor

Dr. Peter Klosse komt uit een gezin met veel belangstelling voor gastronomie. Zijn ouders waren de grondleggers van Restaurant De Echoput in Hoog Soeren. In 1967 had het restaurant al één Michelinster en in totaal heeft het restaurant 36 jaar lang een Michelinster gehad. Peter Klosse is in zijn carrière vooral op zoek naar de wortels van de gastronomie. De Academie voor Gastronomie  is opgericht in 1991. Er zijn meer dan vijftien boeken gepubliceerd, voornamelijk over gastronomie en wild en paddenstoelen. En ook een heuse ‘culithriller’ Een Uitgekookte Zaak, waarin hij zijn zorgen uit over het hedendaagse voedselsysteem. In 2004 promoveerde Klosse aan de Universiteit van Maastricht aan de faculteit Gezondheidswetenschappen. Sindsdien staat hij bekend als de ‘smaakprofessor’.

Smaak is de oplossing

De oplossing ligt volgens Klosse voor de hand: “We moeten andere keuzes maken.” Maar het veranderen van gedrag is gemakkelijker gezegd dan gedaan. De gevolgen van de problemen die we veroorzaken sluimeren lang en worden pas laat zichtbaar. Volgens Klosse moeten we daarom zoeken naar veranderingen die mensen fijn vinden en gemakkelijk kunnen toepassen. Hij noemt het de 'lekkere leefstijl'. De leefstijl die je bevalt, of het nu om eten, bewegen of mentale veerkracht gaat.

Meer lezen en aanmelden>>