Persbericht Hét handboek voor de leefstijlcoach

10 september 2020, Ede

Nieuw: Hét handboek voor de leefstijlcoach

Ruim 50 procent van de Nederlanders heeft overgewicht en er zijn 9,9 miljoen Nederlanders met een of meer chronische aandoeningen. Medicijnen en operaties zijn doekjes voor het bloeden; de werkelijke oplossing ligt in een gezonde leefstijl. Maar hoe zorg je dat mensen dat ook gaan doen? De leefstijlcoach helpt daarbij. Door een gedegen kennis van gezondheid en leefstijl, maar vooral: door de coachende gespreksvoering, die de client in beweging zet. In een nieuw Handboek staat het coachen centraal.

Het betere leefstijlgesprek
Goed eten, genoeg bewegen, op tijd naar bed en minder stress. Het zijn adviezen die je bijna achteloos uitspreekt, en de wetenschappelijke waarde is allang bewezen. Veel artsen, verpleegkundigen en andere gezondheidsprofessionals geven leefstijladviezen. Maar de praktijk is weerbarstig. Hoe krijg je iemand zo ver om het gedrag te veranderen? Door het betere gesprek van de leefstijlcoach. Een leefstijlcoach kijkt naar de motivatie van de client en naar belemmerende overtuigingen, verzint samen met de coachee creatieve oplossingen en zorgt voor gegarandeerde succeservaringen. Een leefstijlcoach helpt zo om de coachee daadwerkelijk te veranderen.

Compleet Handboek
Hoe voer je een coachgesprek over leefstijl? In ‘Hét handboek voor de leefstijlcoach’ staan tal van uitgewerkte gespreksvoorbeelden. Het handboek bevat verder up-to-date informatie over beweging, voeding, stress en ontspanning, slaap en bioritme, mindfulness, steeds vertaald naar de praktijk. Kortom: een zeer compleet maar bovenal praktisch handboek. Prof dr Liesbeth van Rossum: “Een ‘must read’ voor iedereen die zich met leefstijlcoaching bezig houdt!”

Het handboek voor de leefstijlcoach is geschreven door Karine Hoenderdos, Marjan Hulshof en Yneke Kootstra, Uitgever: KPLC,  ISBN 9789090334189, 352 pagina’s, €55,-