Liesbeth van Rossum spreekt 4 oktober op themamiddag obesitas

De Academie voor Leefstijl en Gezondheid organiseert op donderdag 4 oktober 2018 een themamiddag over obesitas met prof. dr. Liesbeth van Rossum. Van Rossum legt uit welke factoren van invloed zijn op obesitas en wat jij daar als leefstijlcoach in de praktijk mee kunt.

foto © Bart Versteeg

Obesitas aanpakken, vraagt volgens Van Rossum om een integrale benadering waarin alle factoren die van invloed kunnen zijn, onder de loep worden genomen. Dus niet alleen het beweeg- en voedingspatroon van de obesitas-patiënt, maar ook psychische factoren, DNA-factoren, hormonale invloeden, medicijngebruik, het slaappatroon, de mate van stress en de eetcultuur. Pas als alle onderliggende factoren zijn geanalyseerd, kan een goed behandelplan worden opgesteld.

Van Rossum is hoogleraar Obesitas en Stress aan het Erasmus MC en medeoprichter van het Centrum Gezond Gewicht in Rotterdam. De integrale werkwijze past ze met succes toe in haar centrum. Daarbij grijpen zij en haar collega’s alle mogelijkheden aan om maatwerk te bieden. Van cognitieve gedragstherapie tot bewegings- en voedingsadvies, en van hormoonbehandelingen tot stimulerende apps op je telefoon. Van Rossum pleit er ook voor om mensen met obesitas niet te veroordelen, maar te steunen. Want dik ben je niet voor je lol.

Meer horen over haar visie, aanpak, de wetenschappelijke achtergronden en wat jij daar in de praktijk mee kunt? Kom dan naar deze themamiddag van de Academie. Aanmelden>>

  • Datum: donderdag 4 oktober 2018
  • Voor wie: studenten en oud-studenten van de Academie voor Leefstijl en Gezondheid
  • Aanvang: 13.30 uur, inloop vanaf 13.00 uur
  • Locatie: Cultuur- en Congrescentrum Antropia, Driebergen
  • Kosten: Euro 39,00, BTW vrijgesteld.