Leefstijlcoaching voor verpleegkundig specialisten

Voor verpleegkundig specialisten en physician assistents

In de 1e lijn maar ook vanuit de 2e lijn is er steeds meer belangstelling voor de competenties van de leefstijlcoach. Verpleegkundig specialisten en physician assistents krijgen op hun positie in de zorg steeds meer belangstelling om een effectiever gesprek over leefstijl aan te gaan met hun patiënten. Daarom bieden wij een verkorte opleiding aan voor VS en PA's: met 12 in plaats van 16 lessen. De opleiding is zeer geschikt om je kennis te vergroten op het gebied van leefstijl, voeding, slaappatroon en ontspanning én om je coachingsvaardigheden naar een hoger niveau te tillen.

Noodzaak gesprek over leefstijl

Er wordt wel geschat dat 70 tot 80 procent van de aandoeningen leefstijlgerelateerd is. Toch wordt in de zorg het gesprek over leefstijl nog te weinig gevoerd. Veel zorgprofessionals zien de noodzaak maar merken dat advies geven niet of nauwelijks werkt. Dat is niet motiverend en dat maakt de behoefte aan vaardigheden en tools om een dergelijk gesprek aan te gaan. En een effectiever gesprek maakt het werk zinvoller en leuker.

Verantwoordelijkheid bij patiënt

De opleiding tot leefstijlcoach leert je niet alleen meer over het nut van voeding, beweging en bijvoorbeeld slaap op de gezondheid. Het doel van leefstijlcoaching is om naast de patiënt te gaan staan en samen te kijken welke kleine stappen leiden tot gezonder gedrag. Hierbij wordt vanuit de gedachte van positieve gezondheid de patiënt zelf verantwoordelijk gemaakt voor zijn of haar gezondheid. Dat maakt dat er naast kennis in de opleiding ook gewerkt wordt aan nieuwe gespreksvaardigheden.

De opleiding start vrijdag 25 maart 2022. Je kunt je aanmelden maar we nodigen je graag uit op één van onze introductielessen. Bijvoorbeeld op woensdagavond 12 januari!