Ketogeen experiment door AVLEGdocenten

Gastdocent Connie Hoek introduceerde het keto-experiment in de training Diabetes voor leefstijlcoaches. Docent Teuni probeerde het uit en verbaasde ons met de wens om alle ramen tegen elkaar open te zetten vanwege de warmte die ze kwijt moest. Docent Yneke probeerde het uit samen met leefstijlcoach en journalist Marie Louise Schipper en schreef er een artikel over.

Het keto-experiment is te maf om te geloven dat het kan. Ketogeen eten met een overvloed van 1000 kilocalorieën. En dan toch niet aankomen. Het idee is dat wanneer je nauwelijks koolhydraten eet, je insulinelevel in je bloed zo laag blijft dat je vet niet kunt opslaan. Dus als je dan veel meer eet dan je nodig hebt, kom je niet aan. De overtollige energie lijk je om te zetten in warmte.

Dat het ketogene dieet nog veel meer onverwachte effecten bleek te hebben beschreven Yneke en Marie Louise ook in het artikel. Beiden zijn van hun geloof gevallen en eten vrijwel alleen nog maar ketogeen. Van koolhydratenfans naar vetbekkies. Lees hun artikel!

2022 Het-vetverrijkte-keto-experiment