Geen les op zaterdag?

"Geven jullie ook op zaterdag les?" We krijgen de vraag gelukkig niet regelmatig. Maar het antwoord verrast meestal. Want we hebben ooit wel lesgegeven op zaterdag. Ergens in 2012 of 2013. (We zijn al een tijdje bezig met leefstijlcoaches opleiden :-)) Het leek toen een goed plan. Studenten hoeven geen vrij te nemen en docenten hoefden alleen maar een vrije dag op een andere dag te plannen.

Maar zo bleek het niet te werken. Studenten hadden de ervaring dat de combinatie werk en studie zwaarder was omdat ze minder vrij hadden. Een weekend wordt zo wel erg kort. En de docenten merkten dat ze in de praktijk die dag vrij helemaal niet vrij konden houden. Vanwege andere ZZP-werkzaamheden. Kortom, onze eigen leefstijl verdiende wat coaching. En toen konden we maar tot één SMARTI-oplossing komen: geen les meer op zaterdag!

In de praktijk merken we dat we dat goed kunnen uitleggen. De opleiding tot leefstijlcoach is een pittige opleiding die je niet er even bij doet. Dat maakt dat je als student er tijd voor vrij moet maken. Zodat je voldoende tijd hebt naast je gezin, werk en ontspanning om onze intensieve maar mooie opleiding te kunnen doen.