Fysiotherapeuten krijgen 36 studiepunten

fysiotherapeuten uit eerste groepDe fysiotherapeuten kregen al een 'vinkje' van de KNGF en Keurmerk maar sinds kort ook 36 studiepunten voor onze verkorte en reguliere opleiding tot leefstijlcoach.

In maart 2018 zaten we al om tafel met de KNGF om samen te kijken hoe onze opleiding een aanvulling kon zijn op het curriculum van de fysiotherapeut. De verkorte opleiding voor fysiotherapeuten die in mei 2018 van start ging was daar een direct gevolg van. Helaas waren de beroepsverenigingen toen nog niet klaar om leefstijlcoaching als onderdeel van het curriculum van de fysiotherapeut te zien. Om die reden kreeg de opleiding tot leefstijlcoach geen studiepunten van Keurmerk en KNGF.

In 2019 kreeg de opleiding tot leefstijlcoach een 'vinkje'. Dat maakte dat de fysiotherapeuten die onze opleiding hebben afgerond de gecombineerde leefstijlinterventie (GLI) mogen uitvoeren bij diverse verzekeraars. Enkele zorgverzekeraars blijven echter bij het standpunt dat alleen leefstijlcoaches die opgenomen zijn in het kwaliteitsregister van de BLCN de GLI mogen uitvoeren. Uiteraard kunnen alle bij ons afgestudeerde fysiotherapeuten zich ook laten registreren bij de BLCN.

Inmiddels is er een samenwerking met KNGF en Keurmerk en heeft een nieuwe commissie bepaalt dat de opleiding tot leefstijlcoach studiepunten oplevert. Iedere fysiotherapeut die onze opleiding afrondt, krijgt 36 studiepunten. Het niet krijgen van studiepunten weerhield fysiotherapeuten niet om te starten met onze opleiding tot leefstijlcoach. Inmiddels zijn meer dan 100 fysiotherapeuten bij ons afgestudeerd. Je kunt in dit artikel lezen wat ze van de opleiding vinden en wat het belangrijkste is wat ze hebben geleerd. 15 maart 2021 start al weer de negende groep in de verkorte opleiding voor fysiotherapeuten. Aanmelden kan nog maar de groep zit bijna vol.