de 25e groep heeft examen gedaan

Op 16 december heeft groep 25 van de opleiding tot leefstijlcoach aan de Academie voor leefstijl en gezondheid examen gedaan.

16 lessen

Groep 25 startte op 24 september 2021 met hun eerste les van het totaal van 16 lessen. Op de examendag hebben ze 's ochtends met een theorie-examen laten zien dat ze de kennis in huis hebben van leefstijl. 's Middags hebben de studenten in een eindpresentatie laten zien hoe ze zich persoonlijk en professioneel hebben ontwikkeld en wat de plannen zijn voor de toekomst. In een eerdere toets hebben ze al laten zien dat ze coachingskills in huis hebben.

Sinds maart 2011

De eerste groep aan de Academie voor leefstijl en gezondheid startte in maart 2011. Sinds die tijd zijn er ruim 700 studenten opgeleid als leefstijlcoach. Dat betekent dat ze naast kennis over leefstijl ook de vaardigheden hebben om coachend een gesprek over leefstijl te voeren. Naast de reguliere opleiding tot leefstijlcoach zijn er ook verkorte opleidingen zoals leefstijlcoaching voor artsen voor huisartsen en medisch specialisten die leefstijlarts willen worden.