Accreditatie CooL-training

CooL Coaching op Leefstijl GLIDe CooL-training is door Kabiz geaccrediteerd met 14,5 punt. Dat betekent dat de leefstijlcoaches die geregistreerd staan bij de BLCN deze 14,5 punt automatisch bijgeschreven krijgen. De CooL-training geeft je alle tips en trucs, inclusief draaiboeken, om snel en eenvoudig te kunnen starten met de gecombineerde leefstijlinterventie (GLI) CooL. Dit is één van de GLI's die vanuit de basisverzekering vergoed worden. De CooL-training wordt verzorgd door de Academie voor Leefstijl en Gezondheid.

Startinstructie

De CooL-training is niet verplicht maar maakt het starten van de GLI een stuk eenvoudiger doordat je als uitvoerder door de training snel op weg wordt geholpen. Voor het uitvoeren van CooL is de startinstructie wel verplicht. Deze verplichte middag wordt georganiseerd door www.leefstijlinterventies.nl. Voor vragen over de startinstructie verwijzen we dan ook naar deze organisatie.

Eén persoon

Binnen die drie GLI's is CooL de enige GLI die uitgevoerd wordt door één persoon: de leefstijlcoach, die naast aandacht voor bewegen, voeding en gedrag ook slaap, stress en ontspanning mee neemt. De invoering in de basisverzekering gebeurd nadat in een pilotonderzoek de GLI effectief is gebleken bij het verbeteren van de leefstijl. Voor het onderzoek werd gebruik gemaakt van AVLEG-opgeleide leefstijlcoaches.
Inhoud CooL-training

De onderwijsmodule is opgezet rondom 3 aandachtsgebieden. Naast het bedrijfsmatige proces rondom het opzetten van een leefstijlprogramma en het inrichten van de administratieve processen is er veel aandacht voor de inhoudelijke invulling van het leefstijlprogramma. Dit betreft bijvoorbeeld het delen van alle bijbehorende materialen en aandacht voor bijzondere kenmerken van de CooL doelgroep.