Nieuws

Lessen in maart geannuleerd

We hebben gisteren en vandaag veel reacties gekregen van studenten voor wie het niet goed voelt om op korte termijn fysiek lessen bij te wonen. In overleg met onze docenten hebben we daarom besloten om alle lesdagen tot en met 31 maart 2020 te annuleren.

Lees meer

Leren coachen kost tijd

Een fysiotherapeut is niet automatisch een goede coach. In de verkorte opleiding tot leefstijlcoach voor fysiotherapeuten van de Academie voor Leefstijl en Gezondheid (AVLEG) is coaching een belangrijk en groot onderdeel. Uit een recente enquête onder studenten en afgestudeerden blijkt dat dit essentieel is en wordt gewaardeerd.

Lees meer
CooL Coaching op Leefstijl GLI

Accreditatie CooL-training

De CooL-training is door Kabiz geaccrediteerd met 14,5 punt. De CooL-training geeft je alle tips en trucs, inclusief draaiboeken, om snel en eenvoudig te kunnen starten met de gecombineerde leefstijlinterventie (GLI) CooL.

Lees meer

Voedingshype met potentie

Van ketogeen tot OMAD: op woensdagmiddag 20 november organiseerde de AVLEG een workshop over voedingshypes. De middag begon met een historische lezing van culinair journalist Onno Kleyn. Wist je

Lees meer
Opleiding leefstijlcoaching voor artsen geaccrediteerd

Leefstijlcoaching voor artsen geaccrediteerd

De opleiding leefstijlcoaching voor artsen is geaccrediteerd met 40 punten. De opleiding is bedoeld voor huisartsen en medisch specialisten. In tien dagdelen biedt de opleiding artsen een verdieping van kennis over leefstijl en leefstijlinterventies.

Lees meer

Fysiotherapeuten leren meest over coaching

Fysiotherapeuten en oefentherapeuten die de verkorte opleiding tot leefstijlcoach van de Academie voor Leefstijl en Gezondheid (AVLEG) volgen of hebben afgerond, leren daarin het meest over coaching. Dat blijkt uit een enquête van de AVLEG onder haar studenten en afgestudeerden. Bovendien

Lees meer

De Academie heeft een vakgroep voeding

De Academie groeit. Inmiddels zijn we dan ook met 14 docenten. En hoe leuk is dat? Want niet alleen zijn we er trots op dat vele toppers op hun vakgebied graag docent bij ons worden. Maar we hebben voor ons gevoel de leukste collega’s die je je kunt wensen.

Lees meer

Verkorte opleiding fysiotherapeuten erkend door KNGF en Stichting Keurmerk

De verkorte opleiding voor fysiotherapeuten is erkend door KNGF en Stichting Keurmerk Fysiotherapie. Hiermee krijgen fysiotherapeuten na het volgen van de opleiding de registratie leefstijlcoaching bij deze beroepsverenigingen.

Lees meer

Vet belangrijk: themamiddag met Liesbeth van Rossum op 26 juni 2019

Op woensdag 26 juni 2019 leert Van Rossum je op de themamiddag ‘Vet belangrijk’ alle nieuwe inzichten over lichaamsvet en de onverwachte factoren van obesitas. Van Rossum legt het onderwerp niet alleen helder uit maar we gaan ook samen met haar kijken wat jij daar als leefstijlcoach of diëtist in de praktijk mee kunt.

Lees meer
Geluk als doel

Eendaagse training ‘Geluk als doel’ op 9 mei 2019

Geluk als doel

Een eendaagse training over geluk als doel. Als doel voor jezelf maar ook binnen je werk als coach.
Geluk gaat over kwaliteit van leven. Welk gedrag of welke zaken zijn voorwaarden om meer geluk te ervaren? Welke mindset helpt je? En wat zijn de belemmeringen en cognities die je tegenhouden?

Lees meer

Academie voor Leefstijl en Gezondheid