Nieuws

Verkorte opleiding fysiotherapeuten erkend door KNGF en Stichting Keurmerk

De verkorte opleiding voor fysiotherapeuten is erkend door KNGF en Stichting Keurmerk Fysiotherapie. Hiermee krijgen fysiotherapeuten na het volgen van de opleiding de registratie leefstijlcoaching bij deze beroepsverenigingen.

Lees meer

Vet belangrijk: themamiddag met Liesbeth van Rossum op 26 juni 2019

Op woensdag 26 juni 2019 leert Van Rossum je op de themamiddag ‘Vet belangrijk’ alle nieuwe inzichten over lichaamsvet en de onverwachte factoren van obesitas. Van Rossum legt het onderwerp niet alleen helder uit maar we gaan ook samen met haar kijken wat jij daar als leefstijlcoach of diëtist in de praktijk mee kunt.

Lees meer
Geluk als doel

Eendaagse training ‘Geluk als doel’ op 9 mei 2019

Geluk als doel

Een eendaagse training over geluk als doel. Als doel voor jezelf maar ook binnen je werk als coach.
Geluk gaat over kwaliteit van leven. Welk gedrag of welke zaken zijn voorwaarden om meer geluk te ervaren? Welke mindset helpt je? En wat zijn de belemmeringen en cognities die je tegenhouden?

Lees meer
Blijven bewegen

Beweegdocent Kees over blijven sporten in Zin

Volgens beweegdocent Kees der Weduwe moet sporten vooral leuk zijn. Want als je het niet leuk vindt, houd je het niet vol. Terwijl sporten goed is voor hart, vaten, spieren en botten. Wanneer je ouder wordt adviseert hij om ‘zachte’ sporten te gaan doen

Lees meer

Opleiding tot leefstijlcoach: data groep 18 bekend

De eerste aanmeldingen voor groep 18 van de opleiding tot leefstijlcoach aan de academie voor leefstijl en gezondheid kwamen al binnen terwijl de data nog niet bekend waren. Inmiddels staan ze online. De startdatum is 27 mei 2019 en dat betekent dat alle cursusdagen op een maandag zijn. De locatie

Lees meer

Liesbeth van Rossum over onverwachte oorzaken van obesitas

Op donderdag 4 oktober jl. nam Liesbeth van Rossum de hele middag om het over obesitas te hebben. In haar presentatie haalde ze bekende maar ook onverwachte oorzaken van obesitas aan. Zo kunnen bijvoorbeeld corticosteroïden overgewicht in de hand werken. Omdat niet iedereen aanwezig kon zijn en ook de aanwezigen graag nog

Lees meer

Verkorte opleidingen voor fysiotherapeuten en dietisten populair

Dit jaar is de Academie voor Leefstijl en Gezondheid met een verkorte opleiding gekomen voor fysiotherapeuten. Vorig jaar startte al de verkorte opleiding voor diëtisten. Inmiddels zitten alle groepen vol en daarmee zijn de verkorte opleidingen erg populair onder deze beroepsgroepen. Voor fysiotherapeuten en diëtisten start in januari de vierde groep. Aanmelden is mogelijk.

Lees meer
CooL Coaching op Leefstijl GLI

Nicole Philippens over CooL en de verschillen tussen de GLI’s

3 gecombineerde leefstijlinterventies

Vanaf 1 januari 2019 worden 3 gecombineerde leefstijlinterventies (GLI) vergoed vanuit de basisverzekering. De 3 GLI’s die vergoed worden zijn CooL, Slimmer en Beweegkuur. In een interview met SportknowhowXL zegt Nicole Philippens over de nuanceverschillen tussen deze GLI’s: “CooL wordt meestal door één persoon, de leefstijlcoach, geboden, terwijl de andere interventies meer met teams werken.

Lees meer

Extra plekken CooL-training 12 oktober en 9 november

CooL wordt per 1 januari vergoed als GLI. Om als afgestudeerde leefstijlcoach dit binnen een zorggroep uit te voeren moet je allereerst je aanmelden bij de BLCN.

Maar om het snel op te starten is naast een startinstructie een 2-daagse training op de inhoud (draaiboeken, tips en truuks, echt alles om meteen op te starten) heel erg handig.

Lees meer
GLI per januari 2019 in basisverzekering

Stappenplan voor CooL-traject

CooL is definitief een erkende interventie en nog belangrijker, CooL is aangemerkt als verzekerde basiszorg op 6 september 2019. Dit betekent dat zorgverzekeraars vanaf 1 januari CooL in het pakket kunnen opnemen. Een groot aantal zorgverzekeraars heeft CooL ook expliciet in hun inkoopvoorwaarden opgenomen. Maar wat kun jij nu doen om straks vergoed te worden en de GLI CooL uit te voeren? We geven je hier een stappenplan.

Lees meer

Academie voor Leefstijl en Gezondheid