Nieuws

Online summercourse door Karine Hoenderdos

Karine Hoenderdos (opgeleid als docent creatief schrijven) geeft een online cursus van 4 weken. Hierin bespreken we het effect van schrijven op gedrag, welke schrijfoefeningen er zijn, je leert hoe je schrijfoefeningen met je coachee bespreekt en hoe je deze tools inzet bij leefstijlverandering.

Lees meer

Training kinderleefstijlcoaching start 12 november 2020

De vierdaagse training kinderleefstijlcoaching start 12 november dit jaar voor de vierde keer. In deze training leren leefstijlcoaches wat er anders is wanneer je kinderen coacht. In kinderleefstijlcoaching sta je naast de ouders die je handvatten leert om in hun gezin aan de slag te gaan met een gezondere leefstijl. Om dit te bereiken is er in deze training veel kennis over kinderobesitas maar leer je ook vaardigheden vanuit de systeemtherapie en de basis van positieve opvoedtechnieken.

Lees meer

Webinar het werkveld van de leefstijlcoach

In dit webinar nemen onze twee beweegdocenten -en oud-studenten en leefstijlondernemers- Nicole Philippens en Ester Janssen, jullie mee in het mogelijke werkveld van de leefstijlcoach.

Lees meer

Webinar Transactionele Analyse voor de leefstijlcoach

Coachdocent Joost Tijdink gaf op 17 juni de webinar ‘Wat gebeurt er allemaal onder tafel’.
Hij liet de groep belangstellenden in korte tijd enkele tools en trics uit de Transactionele Analyse kennen. Hiermee heb je als leefstijlcoach een tool voor het begrijpen en beïnvloeden van de relatie met je coachee.

Lees meer

Webinar ‘Kennis als valkuil’

Op 11 juni gaf docent Hester van der Zaag een webinar met als titel Kennis als valkuil voor de leefstijlcoach. Hester is arts/epidemioloog en inmiddels leefstijlcoach die veel waarde hecht aan kennis. Maar ze leerde in de opleiding bij AVLEG ook dat kennis een valkuil kan zijn. In haar webinar gaat ze met dit dilemma aan de slag waarbij ze tot een mooi compromis komt en dit vertaalt in een beeld dat je nooit meer vergeet.

Lees meer

Webinar ‘Schrijven als tool voor je coachee’

Pak pen en papier en… zet je coachee aan het werk. In dit webinar leer je hoe je schrijven kunt inzetten voor je coachee. Van eetdagboek tot morning pages, van brieven tot dankbaarheidsdagboek.
Deze webinar wordt gegeven door Teuni Verhagen en Karine Hoenderdos.

Lees meer

Webinar Talent 28 mei 2020

Op donderdag 28 mei heeft Karijn Breuning een webinar over talent gehouden.
Talent is een containerbegrip geworden. We spreken binnen onderwijs en bedrijfsleven veelvuldig over het inzetten van je talent en het ontwikkelen van talent. Maar wat is talent eigenlijk, welke

Hoe vriendelijk (compassievol) kun je blijven als merkt dat als gevolg van de lockdown de stress en de ongezonde leefstijl van de coachees (en misschien ook die van jezelf) ziet toenemen?

Lees meer
CooL Coaching op Leefstijl GLI

Nieuwe CooL-trainingen online

De nieuwe CooL-trainingen worden online gegeven. De training is ideaal wanneer je als leefstijlcoach aan de slag wilt met de GLI. Ze bereiden je voor met tips, truuks en de complete draaiboeken om snel en zeker aan de slag te kunnen met de CooL-interventie

Lees meer

Webinar samenwerking FoodFirst en AVLEG

In deze webinar leggen managing director Jan Dekker van Food First Network (FFN) en Yneke Kootstra van de Academie voor Leefstijl en Gezondheid (AVLEG) uit hoe ze in hun samenwerking zoveel mogelijk mensen laten profiteren van de effecten van een gezonde leefstijl.

Lees meer

Samenwerking FoodFirst Network en AVLEG

Sinds enkele maanden werkt de Academie voor Leefstijl en Gezondheid samen met FoodFirst Network, het online video platform voor een gezonde leefstijl. In korte video’s en artikelen deelt de AVLEG nu kennis en tips op het platform.

Lees meer

Academie voor Leefstijl en Gezondheid