Nieuws - Academie voor Leefstijl en Gezondheid

Nieuws

Waarom we verder gaan dan BRAVO

Gistermiddag in de introductieles vroeg een aankomende student of we ook werken met BRAVO. Natuurlijk, was mijn antwoord. Maar we leren je vooral dat werken met BRAVO te beperkt is. Bij AVLEG beperken we ons dan ook niet tot BRAVO, maar benaderen we gezondheid vanuit

Lees meer

‘Oud zeer’ in de praktijk

Bram Bakker, ex-psychiater, vertelt in deze middagtraining over zijn ‘oud zeer’-gesprekken met cliënten.  Daarnaast geeft hij feitelijke kennis rond de begrippen trauma en affectieve verwaarlozing. Met daarin speciale aandacht voor de rol van het lichaam bij mentale processen. Naast theorie, demo en casusbesprekingen ga je in deze training ook zelf aan de slag.

Lees meer

Online Debat ‘Plantaardige voeding voor dokters’

Op woensdagavond 15 maart 19:00 start het debat over plantaardige voeding voor dokters. Moeten we voor onze gezondheid en onze planeet helemaal naar een plantaardig dieet? En moeten ziekenhuizen en zorgpersoneel een voorbeeldrol pakken? Tussen 19:00 en 21:00 kun je meediscussiëren over wel of geen dieren eten!

Lees meer

Persoonlijk trainingstraject

Mocht je als leefstijlcoach weer verder willen leren dan denken we graag met je mee. 28 februari kun je weer het STAP-budget aanvragen. Ook als je dat vorig jaar al hebt gekregen. Bel of mail Demi om een persoonlijk traject samen te stellen zodat je met een aanmeldformulier het budget van 1000 euro kunt aanvragen!

Lees meer

’Pas nu leer ik écht contact maken met patiënten.’

‘Nog steeds hoor ik artsen zeggen dat leefstijl en preventie geen taak is voor artsen. Maar hoe kun je nu als arts alleen maar bezig zijn met ziektes, zonder je te richten op het bevorderen van gezondheid? Samen met de patiënt op zoek gaan naar tools die daarbij helpen is wat mij betreft één van de kerntaken van een arts.

Lees meer

Omnivoor met een voorkeur voor verandering

Mensen zijn omnivoren en kunnen op veel verschillende diëten heel gezond blijven. Maar blijkbaar hebben we meer dan het gemiddelde dier behoefte aan verandering waardoor we graag achter een nieuwe hype aan rennen. Volgend jaar weer een revival van brood?

Lees meer

24 mei een seminar over darmgezondheid

Tijdens dit seminar op 24 mei 2023 gaan drie experts in op verschillende aspecten van darmgezondheid. Wist je dat de darmdiversiteit wereldwijd aan het afnemen is? En weet je welke consequenties een dysbiose voor de gezondheid kan hebben? Je gaat naar huis met een nieuwe tool en praktische tips!

Lees meer

Workshops over leefstijl

Docent Lydia Jeuken heeft een heel mooi en ontroerend stukje geschreven over haar ervaringen met workshops over leefstijl aan hoveniers. Lezen!  Om te lezen hoe effectief workshops kunnen zijn over leefstijl. Om te lezen hoe effectief het kan zijn om laagdrempelig over leefstijl te beginnen. Ook bij een doelgroep die vooraf als leuk maar lastig werd gezien. Kippenvel!

Lees meer

Leefstijl en verzuim: een spannende combinatie

Nieuwe samenwerking AVLEG en Ergatis/Sitagre: leefstijl is de sleutel tot re-integratie van mensen die langdurig niet kunnen werken. Hoog tijd voor de eerste Leergang Arbeids- en Leefstijlgeneeskunde, verzorgd door de AVLEG en Ergatis/Sitagre.

Lees meer

Over tijd en inspiratie

Over twee weken begint 2023. Yneke maakt tussen kerst en begin januari de tijd om eens na te denken over 2023. Wat wil ze anders in 2023? En welke tussendoelen heeft ze de eerste maanden om dat te bereiken?

Lees meer

Academie voor Leefstijl en Gezondheid