Nieuws - Academie voor Leefstijl en Gezondheid

Nieuws

Wat vinden oud-studenten?

Wil jij ook weten wat oud-studenten nu doen en wat ze van de opleiding tot leefstijlcoach bij de Academie voor leefstijl en gezondheid vinden? Susanne heeft veel studenten geïnterviewd!

Lees meer

Smaakprofessor Peter Klosse pleit in webinar voor de lekkere leefstijl

In een webinar op 15 maart legt Klosse uit waarom we moeten zoeken naar veranderingen die mensen fijn vinden en gemakkelijk kunnen toepassen. Hij noemt het de ‘lekkere leefstijl’.

Lees meer

HAPPY FRIDAY

Hoe ga jij om met alle waanzinnige aanbiedingen en kortingen van Black Friday? Ik weet van gekkigheid niet wat ik allemaal op m’n verlanglijstje wil zetten om vrijdag klaar te zitten. Maar tegelijk schuurt

Lees meer

Studiepunten en de KABIZ/BLCN

Wanneer je als leefstijlcoach een diploma hebt gehaald, kun je je laten registreren in het kwaliteitsregister bij de BLCN. Dat is een vereiste wanneer je de GLI (gecombineerde leefstijlinterventie) wilt uitvoeren. Maar wat zijn de voorwaarden om geregistreerd te blijven staan?

Lees meer

Webinar ‘Oerleefstijl voor leefstijlcoaches’ door Remko Kuipers

Remko Kuipers is cardioloog en apotheker en gepromoveerd in de Evolutionaire Geneeskunde. In het interactieve webinar ‘Oerleefstijl voor leefstijlcoaches’ gaat hij jullie vertellen wat evolutionair denken is en wat we

Lees meer

“Onze artsen zijn vaak de eerste die de leefstijlolifant benoemen.”

‘Mevrouw, u bent de eerste arts die dit ter sprake brengt’ zei hij. Daar ben ik al lang niet meer verbaasd over, maar het verontrust me wel. Er zou echt veel meer aandacht moeten zijn voor….

Lees meer

Leefstijlcoaching en de sociale omgeving

De 1-daagse training Leefstijlcoaching en sociale omgeving wordt gegeven door dr. Roel Hermans. Roel heeft veel onderzoek gedaan naar de invloed van de omgeving op onze leefstijl. Hij krijgt echter de meeste energie van het vertalen van

Lees meer

Kruisbestuiving door nieuwe samenwerking

Drie zielen, één gedachte; zo kenschetsen Yneke Kootstra, Roel Hermans en Gijs van Amerongen hun nieuwe samenwerkingsverband. “Veel mensen willen Nederland gezonder maken, maar lang niet iedereen doet dat vanuit een stevig wetenschappelijk fundament,” zegt Yneke Kootstra.

Lees meer

‘Met de ervaringen van leefstijlcoaches wil ik de wetenschap vooruithelpen.’

Gedragswetenschapper Roel Hermans: ‘Met de ervaringen van leefstijlcoaches wil ik de wetenschap vooruithelpen.’
Dr. Roel Hermans (1984) kan veel, wil veel en doet veel. Hij is gepromoveerd op sociaal eetgedrag aan de Radboud Universiteit en combineerde jarenlang

Lees meer

Kijk terug: Webinar De gedroomde toekomst van Jaap Seidell

AVLEG-webinar 19 oktober 2022: hoe bereikt de leefstijlcoach de gedroomde toekomst van Jaap Seidell? Prof. Dr. Jaap Seidell, hoogleraar voeding en gezondheid aan de VU, geeft een overzicht van de positie, bedreigingen en kansen voor de leefstijlcoach in een AVLEG-webinar op 19 oktober 2022.

Lees meer

Academie voor Leefstijl en Gezondheid