Nieuws

Liesbeth van Rossum over onverwachte oorzaken van obesitas

Op donderdag 4 oktober jl. nam Liesbeth van Rossum de hele middag om het over obesitas te hebben. In haar presentatie haalde ze bekende maar ook onverwachte oorzaken van obesitas aan. Zo kunnen bijvoorbeeld corticosteroïden overgewicht in de hand werken. Omdat niet iedereen aanwezig kon zijn en ook de aanwezigen graag nog

Lees meer

Verkorte opleidingen voor fysiotherapeuten en dietisten populair

Dit jaar is de Academie voor Leefstijl en Gezondheid met een verkorte opleiding gekomen voor fysiotherapeuten. Vorig jaar startte al de verkorte opleiding voor diëtisten. Inmiddels zitten alle groepen vol en daarmee zijn de verkorte opleidingen erg populair onder deze beroepsgroepen. Voor fysiotherapeuten en diëtisten start in januari de vierde groep. Aanmelden is mogelijk.

Lees meer
CooL Coaching op Leefstijl GLI

Nicole Philippens over CooL en de verschillen tussen de GLI’s

3 gecombineerde leefstijlinterventies

Vanaf 1 januari 2019 worden 3 gecombineerde leefstijlinterventies (GLI) vergoed vanuit de basisverzekering. De 3 GLI’s die vergoed worden zijn CooL, Slimmer en Beweegkuur. In een interview met SportknowhowXL zegt Nicole Philippens over de nuanceverschillen tussen deze GLI’s: “CooL wordt meestal door één persoon, de leefstijlcoach, geboden, terwijl de andere interventies meer met teams werken.

Lees meer

Extra plekken CooL-training 12 oktober en 9 november

CooL wordt per 1 januari vergoed als GLI. Om als afgestudeerde leefstijlcoach dit binnen een zorggroep uit te voeren moet je allereerst je aanmelden bij de BLCN.

Maar om het snel op te starten is naast een startinstructie een 2-daagse training op de inhoud (draaiboeken, tips en truuks, echt alles om meteen op te starten) heel erg handig.

Lees meer
GLI per januari 2019 in basisverzekering

Stappenplan voor CooL-traject

CooL is definitief een erkende interventie en nog belangrijker, CooL is aangemerkt als verzekerde basiszorg op 6 september 2019. Dit betekent dat zorgverzekeraars vanaf 1 januari CooL in het pakket kunnen opnemen. Een groot aantal zorgverzekeraars heeft CooL ook expliciet in hun inkoopvoorwaarden opgenomen. Maar wat kun jij nu doen om straks vergoed te worden en de GLI CooL uit te voeren? We geven je hier een stappenplan.

Lees meer

Behandel diabetes type 2: cursus voor diëtisten

De Academie voor Leefstijl en Gezondheid is trots. Twee toppers op het gebied van diabetes type 2 hebben een intensieve driedaagse cursus voor ons opgezet. Deze cursus is speciaal bedoeld voor diëtisten die in hun praktijk leefstijl en juiste voeding willen inzetten als dé behandeling zijn bij diabetes type 2. Zo kan vaak de ziekte worden omgekeerd en medicijnen worden afgebouwd.

Lees meer

Opleiding Leefstijlcoach onderscheidt zich van andere opleidingen.

De opleiding Leefstijlcoach van de AVLEG is geaccrediteerd door de Beroepsvereniging Leefstijlcoaches Nederland (BLCN). De auditcommissie van de BLCN vindt het sterk dat de opleiding zich onderscheid in het omgaan met groepen en het bewegen. Ook onderscheidend zijn het centraal stellen van leefstijlgerelateerde vraagstukken als stress en slaap, en de ontwikkeling van het ondernemerschap.

Lees meer

Defensie zet leefstijlcoaches in – vacatures!

De Nederlandse Krijgsmacht gaat vanaf dit najaar leefstijlcoaches inschakelen voor programma’s op het gebied van een gezonde leefstijl. Defensie erkent dus het belang van de leefstijlcoach én gaat er daadwerkelijk mee aan de slag.

Lees meer

3e groep diëtisten start 27 september aan versnelde opleiding tot leefstijlcoach

Op 27 september start de 3e groep dit jaar met de versnelde opleiding tot leefstijlcoach voor diëtisten. In plaats van 16 lessen zijn er in deze verkorte opleiding maar 11 lessen om je als diëtist op te leiden tot geaccrediteerd leefstijlcoach.

Lees meer
themamiddag Liesbeth van Rossum

Liesbeth van Rossum spreekt 4 oktober op themamiddag obesitas

De Academie voor Leefstijl en Gezondheid organiseert op donderdag 4 oktober 2018 een themamiddag over obesitas met prof. dr. Liesbeth van Rossum. Van Rossum legt uit welke factoren van invloed zijn op obesitas en wat jij daar als leefstijlcoach in de praktijk mee kunt.

Lees meer

Academie voor Leefstijl en Gezondheid