Modules - Academie voor Leefstijl en Gezondheid

Modules

De post-hbo-opleiding tot leefstijlcoach

Coaching voeding, beweging, slaap en stressmanagement. Dat zijn de belangrijkste onderdelen van de post-hbo-opleiding tot leefstijlcoach van de Academie voor Leefstijl en Gezondheid. Je leert mensen gericht coachen om tot een duurzame gedragsverandering te komen. De opleiding is zoveel mogelijk evidence based en bedoeld voor professionals in de zorg of de sport met minimaal een hbo-opleiding. Zo is de opleiding ideaal voor bijvoorbeeld diëtisten, sportdocenten, fysiotherapeuten, hbo-v’ers en praktijkondersteuners. Maar ook andere hbo’ers en wo’ers komen in aanmerking, zoals HR-managers, docenten en maatschappelijk werkers.

3 modules, 16 groepsbijeenkomsten

De opleiding bestaat uit 16 groepsbijeenkomsten in 3 modules die ieder worden afgerond met een examen. Daarnaast maak je individuele opdrachten en werk je (online) samen met een studiemaat. Ook is het de bedoeling dat je gedurende de studie zelf een cliënt en een groep gaat begeleiden. Coachingsvaardigheden zijn een cruciaal onderdeel van de opleiding. Alle lessen zijn hier omheen gebouwd. Iedere les kun je individueel of in de groep je vaardigheden oefenen en toepassen. De drie modules hebben als thema ‘Coach jezelf’, ‘Coach de ander’ en ‘Coach de groep’. Deze thema’s gaan niet alleen over het coachen zelf maar de beweeg- en voedingsonderwerpen sluiten hier praktisch bij aan.

In module 3 werk je daarnaast aan je toekomstplan. In je toekomstplan werk je aan een persoonlijk thema zoals het opzetten van een eigen bedrijf, het uitwerken van een eigen visie, website, product of het inzichtelijk maken van je netwerk binnen je gemeente. Met deze opdracht zorg je ervoor dat je met zelfvertrouwen direct aan de slag kunt na het behalen van je certificaat.

De opleiding in het kort

De opleiding bestaat uit drie modules:

Meer weten over AVLEG?

Op deze website vind je veel informatie over ons en onze opleidingen. Net als de antwoorden op veelgestelde vragen. Heb je een vraag waarop je het antwoord niet kunt vinden? Bel ons dan gerust: 06 82 84 32 66

Meld je meteen aan

Academie voor Leefstijl en Gezondheid