Leefstijlcoach - Academie voor Leefstijl en Gezondheid

Hoe motiveer jij mensen om
vaker de auto te laten staan?
ga naar 'opleidingen'
MELD JE AAN VOOR DE INTRODUCTIEBIJEENKOMST OP VRIJDAGMIDDAG 17 juni

Leefstijlcoach

Stel, je patienten of clienten willen gezonder leven, iets afvallen of grip krijgen op diabetes of een andere aandoening. Advies geven werkt nauwelijks. Hoe fijn zou het zijn als je ze beter kunt motiveren? Dat je ze zelf verantwoordelijk kunt maken voor hun leefstijl en met kleine stappen ze succes kunt later ervaren?

Een leefstijlcoach is een vrij nieuwe beroepsgroep. Leefstijlcoaches hebben een minimaal een HBO-opleiding gevolgd en begeleiden naar een duurzame gedragsverandering.

De Academie voor Leefstijl en Gezondheid leidt je graag op: wij bieden sinds 2011 de eerste geaccrediteerde post-hbo-opleiding tot leefstijlcoach. Een gedegen studietraject dus. En het mooie is: met dit diploma op zak geef je jouw cliënten de mogelijkheid om jouw ondersteuning te laten vergoeden vanuit hun basisverzekering.

Wat leer je tijdens de opleiding?

  • effectieve coachingstechnieken
  • de beginselen van gezonde voeding
  • verantwoord bewegen op elk niveau
  • omgaan met weerstand en terugval
  • zorgen voor duurzame gedragsverandering
  • het nut van goed slapen, zingeving, ontspanning en plezier
  • je eigen businessplan maken.
Lees meer over wat je kunt met de opleiding

Meteen professioneel aan de slag

Al onze docenten hebben ruime ervaring in het werkveld. Je doet dus veel praktische kennis op. Om direct na je examen als leefstijlcoach aan de slag te gaan, werk je al tijdens de opleiding aan je eigen businessplan of product. Na je opleiding kun je bij ons terecht voor trainingen en themamiddagen over bewezen interventies en nieuwe ontwikkelingen op het gebied van leefstijl en gezondheid. Zo blijf je je ontwikkelen.

Meer weten over AVLEG?

Op deze website vind je veel informatie over ons en onze opleidingen. Net als de antwoorden op veelgestelde vragen. Heb je een vraag waarop je het antwoord niet kunt vinden? Bel ons dan gerust: 06 82 84 32 66

Meld je meteen aan

Academie voor Leefstijl en Gezondheid