Ketogeen voor iedereen

Ketogeen voor iedereen

Ketogeen voor iedereen

Ketogeen voor iedereen?
Het ketogene dieet of ketodieet is bezig aan een opmars. Mensen die ketose hebben ervaren zijn vaak erg enthousiast: het geeft je meer energie en focus en helpt tegen Cravings. Je bent bijvoorbeeld nooit meer Hangry en hebt minder slaap nodig. Het helpt ook bij vele aandoeningen waaronder depressie, migraine en diabetes type 2. Maakt het jou ook nieuwsgierig welke positieve effecten het voor jou heeft? Of ga jij voor de makkelijke bonus van het ketodieet en wil je op een lekkere manier kilo's kwijt?
Veel tijd kwijt
"Toen ik (Yneke Kootstra) in 2021 voor het eerst het ketodieet ging volgen, 3 weken lang, was ik veel tijd kwijt om uit te zoeken wat ik moest eten. Want je mag maar 20 gram koolhydraten op een dag om in ketose te komen. Ik had geen idee wat ik dan wél mocht eten. Ondanks dat ik voedingskundige ben, had ik heel veel vragen. Ik vond het toen lastig om een gevarieerd menu samen te stellen en was bang dat ik te veel of te weinig zou eten. Ik had wel boeken met een ketodieet erin maar daar werden veel dure producten gebruikt. Ook vond ik de hoeveelheid dierlijke producten aan de ruime kant. Maar het lukte me om te starten en ik was binnen enkele dagen enthousiast!"
Veel energie

Yneke: "Ik kreeg heel veel energie en het was alsof ik tot die tijd onder een dekentje zat. Ik voelde me geweldig maar ik was een sukkel en had niet door dat het door het ketodieet kwam in eerste instantie. Ik was namelijk ook erg sceptisch. Want als je me in 2020 had verteld dat ik zo enthousiast zou zijn over de effecten van het ketodieet? Dan had ik je niet geloofd....

Maar toen ik me er verder in verdiepte, snapte ik ook beter waarom ik me toen zo goed voelde. En waarom ik in die weken geen last van migraine had. En waarom ik voor het eerst in mijn leven ook op vrijdag nog energie had voor het weekend. In plaats van een standaard off-day op zaterdag."
Meld je meteen aan
Enthousiast
Yneke: "Ik ben enthousiast en heb inmiddels veel mensen om me heen ook enthousiast gekregen. Zoals wielrenner Peter die op keto uren fietst zonder te eten maar zeker net zo hard fietst en sneller herstelt. Of Karin die een tijdje het ketodieet doet als ze belangrijke beslissingen moet nemen omdat ze zo lekker helder in het hoofd wordt."
Gedoe?
Maar om te starten is het wat gedoe. Ook zijn mensen bang voor de ketogriep of erger. Hoe zit dat eigenlijk? En ik snap dat je geen zin en tijd hebt om dat allemaal uit te zoeken. Ook krijg ik steeds vaker vragen voor een goedkoper of duurzamer (meer plantaardig) ketodieet.
Daarom heb ik deze E-learning gemaakt
Om die reden heb ik een E-learning gemaakt. Om je stap voor stap de koolhydraten af te laten bouwen zodat de overgang naar ketose gemakkelijker gaat. Zodat je de eerste week goed doorkomt en vertrouwen krijgt dat ketose ook voor jou wat oplevert. Je hoeft niks uit te zoeken want dat heb ik al gedaan. En met maximaal een kwartiertje per dag zorg je dat je niet alleen snapt wat je aan het doen bent maar ga je lekker en gezond eten. Met recepten, dagmenu's en heel veel tips voor zeker 7 weken. De meeste mensen ervaren na 3 weken de voordelen. Sommigen hebben 6 weken nodig. Dus dat is mijn doel. Dat je het 6 weken uitprobeert!
Want eigenlijk is mijn doel om zoveel mogelijk mensen te laten ervaren wat de voordelen zijn van ketose. Het heeft veel voordelen maar veel zorgprofessionals zijn vooral door onwetendheid huiverig. Tijd om dat te veranderen!
Met deze E-learning ga je in eigen tempo zelf 'ketogeen'
 • stappenplan voor 6 weken
 • dagmenu's
 • recepten
 • 'normale', Nederlandse ingredienten die gewoon in de supermarkt zijn te krijgen
 • ook voor vegetariërs
 • tips en trucs en FAQ's
 • veel achtergrondinformatie en kennis
 • praktische tips zoals 'mealpreppen'
 • tips hoe je ermee verder kan of wat je na het ketodieet kunt doen
Meld je meteen aan
E-learning ketogeen voor iedereen

Met deze aanschaf schrijf je in voor de E-learning die je voorbereidt op het ketodieet en je 1 tot 6 weken laat ervaren wat het ketodieet kan doen voor jou. De E-learning staat een jaar tot je beschikking zodat je ieder moment opnieuw kan starten.

Voor wie?

De E-learning is bedoeld voor iedereen die meer wil weten over het ketogeen dieet en het zelf wil toepassen.

Doel

Na 6 weken weet je wat de voordelen zijn voor jou van het ketodieet. Meer energie, focus, beter slapen, beter humeur, minder cravings, meer duurvermogen, meer concentratie? Of niets van dat alles maar ben je 'gewoon' enkele kilo's kwijt? Ik hoor het graag!

Wat heb je aan deze E-learning?

Deze E-learning is gemaakt om jou snel aan de slag te laten gaan om in ketose te komen. Zodat je je kunt focussen op de voordelen voor jou. In plaats van dat je bezig bent met uitzoeken van wat je moet eten. Het scheelt niet alleen gedoe maar voedingskundige Yneke Kootstra heeft voor jou alles op een rijtje gezet om te starten met een goed en gezond samengesteld ketodieet. Met gewone producten die in de supermarkt te krijgen zijn. En met aandacht voor duurzaamheid dus wat meer plantaardig dan de meeste boeken over het ketodieet.

Wat krijg je?
 • 1 jaar toegang tot de E-learning
 • webinars: met kortingscodes krijg je gratis of voor een klein bedrag toegang tot de webinars
 • Uitnodiging voor de Facebookgroep ketogeen voor iedereen

De E-learning staat een jaar voor je open. Je kunt dan ook later nog eens starten. Dat is goed om te weten want al kun je langer dan 6 weken doorgaan met het ketodieet, vele mensen volgen 2, 3 keer per jaar het ketodieet. En daarna gaan ze weer wat meer koolhydraten eten. Zo word je metabool flexibeler en een betere vetverbrander. Met de recepten en dagmenu's is het eenvoudig om te starten. Maar ook om het opnieuw te volgen. Je zult regelmatig uitgenodigd worden voor relevante webinars waarvoor je een kortingscode krijgt zodat je gratis of voor een klein bedrag kunt aansluiten het komende jaar. In deze online meetings met Yneke kun je al je vragen stellen.

In de E-learning:
 • dagelijks wat informatie en tips
 • recepten
 • dagmenu's
 • stap voor stap aanpak
 • no nonsens informatie, zoveel mogelijk evidence based
 • je leert voor wie het ketodieet geschikt is en voor wie niet
Webinars (voor niks of sterk gereduceerd tarief)
 • Regelmatig worden er relevante webinars georganiseerd.
 • Hiervoor krijg je vanuit de E-learning een kortingscode zodat je gratis of tegen een klein bedrag kunt aansluiten.
 • Deze online meetings zijn de gelegenheid om je vragen te stellen of ervaringen uit te wisselen.
Facebook groep
 • Bram Bakker en Yneke Kootstra nodigen je graag uit voor de Facebook-groep ketogeen voor iedereen
 • Op dit platform kun je vragen stellen aan ons en ervaringen uitwisselen met de mensen die ook gestart zijn!

Belangrijk

Aan het begin van de E-learning hebben we een disclaimer. Je kunt pas door als je niet aan onderstaande punten voldoet. We raden je aan om te overleggen met je arts als:

 • je zwanger bent
 • borstvoeding geeft
 • je jonger dan 18 bent of in de groei
 • je ziek bent of herstellende

Overleg met je zorgprofessional als:

 • je medicatie tegen diabetes hebt.
 • je een stofwisselingsziekte hebt
 • je een aandoening hebt van de pancreas, lever, schildklier of galblaas
Meld je meteen aan

Duur E-learning

De E-learning begeleidt je 7 weken lang om te ervaren wat het ketodieet voor jou kunt doen. Niet alleen steek je veel kennis op over het ketodieet maar krijg je ook recepten, dagmenu's en vele tips.

Studiebelasting

 • Reken op dagelijks ongeveer 10-15 minuten.

Aanbevolen literatuur

in de E-learning krijg je vrijblijvende tips voor boeken, sites en podcasts.

Kosten

€ 45,00

Trainingsdatum

In je eigen tempo, na iedere dag verschijnt er een nieuw stukje E-learning waardoor je goed voorbereid start met het ketodieet.

Auteur

ir. Yneke Kootstra

ketotherapeut en voedingswetenschapper (lid Nederlandse Academie voor Voedingswetenschappen)

Aanmelden

Hier kun je de E-learning aanschaffen

Meer weten over AVLEG?

Op deze website vind je veel informatie over ons en onze opleidingen. Net als de antwoorden op veelgestelde vragen Heb je een vraag waarop je het antwoord niet kunt vinden? Bel ons dan gerust: 06 82 84 32 66

Meld je meteen aan

Academie voor Leefstijl en Gezondheid