1-daagse training Invloed sociale omgeving op eetgedrag

1-daagse training Invloed sociale omgeving op eetgedrag

1-daagse training Sociale invloed op eetgedrag

1-daagse training De invloed van de sociale omgeving op eetgedrag
Van sociale sabotage naar steun

Je kunt als leefstijlcoach samen met je deelnemer mooie acties formuleren. Maar dan komt je coachee thuis...

Dan blijkt dat de partner het onzin vindt om gezonder te gaan eten. En blijft hij of zij mopperen als je coachee gezonde maaltijden kookt. Een bakje fruit als toetje? De partner pakt liever een reep chocola. Wat doe jij als coach? Vraag je je coachee om de partner mee te nemen naar de volgende afspraak?  Of juist niet?

En hoe bereid je je deelnemer voor op collega’s die het ongezellig vinden als iemand traktaties afslaat? Of die met z’n allen tussen de middag een kroket eten in de kantine? En wat doet je coachee met vrienden die niet ophouden met goedbedoelde adviezen en overbodige tips? Welke inzichten en oefeningen helpen jouw coachee om te midden van alle sociale druk trouw te blijven aan zichzelf? En omgekeerd, hoe kan jouw coachee nóg meer profiteren van de (potentiële) steun van zijn of haar naasten?

Voor blijvende gedragsverandering is het belangrijk om de invloed van naasten mee te nemen in de coaching. In deze training leert gedragswetenschapper dr. Roel Hermans je hoe je dat effectief doet. Hij neemt je mee in de wetenschappelijke kennis over de invloed van de sociale omgeving op gedrag en leefstijl. De training is vooral praktisch: je gaat aan de slag met diverse oefeningen en andere tools die je coachees helpen om verleiders en beschermers in kaart te brengen en om hier adequaat mee om te gaan.

Docent

De training wordt gegeven door Roel Hermans. Roel heeft veel onderzoek gedaan naar de invloed van de omgeving op onze leefstijl. Hij krijgt echter de meeste energie van het vertalen van deze kennis naar de praktijk. Daar waar het écht gebeurt.

Doelgroep

leefstijlcoaches

Doel

In deze training worden theorie en praktische oefeningen met elkaar afgewisseld. Je gaat naar huis met meer kennis, vaardigheden én inspiratie om aan de slag te gaan met het betrekken van de de sociale omgeving in je coaching op eetgedrag.

Inhoud van de training
  • Overzicht van wetenschappelijke stand van zaken m.b.t. invloed sociale omgeving op eetgedrag.
  • Het leren (her)kennen van diverse vormen van sociale invloed en hun invloed op eetgedrag en leefstijl: sociale facilitatie, modeling en imitatie, impressie management, sociale normen, sociale druk en sociale steun.
  • Je leert hoe je samen met je coachee de sociale invloed in kaart brengt
  • Je leert hoe je de sociale omgeving direct of indirect betrekt bij de coaching op eetgedrag en wanneer je dit niet doet.
  • Je leert diverse tools en technieken om in te spelen op sociale invloed(en) en oefent met de toepassing ervan.

Duur van de training

1 dag

Studiebelasting

  • trainingsdag van 9:30 tot 16.30
  • vooraf 2 uur zelfstudie

Aanbevolen literatuur

  • volgt

Kosten

€ 297,00 vrijgesteld van btw

Accreditatie

6 punten voor leefstijlcoaches (BLCN/KABIZ)

Trainingsdatum

 

Aanmelden? zie winkel

Docent

Dr. Roel Hermans

De training wordt gegeven door dr. Roel Hermans. Roel heeft veel onderzoek gedaan naar de invloed van de omgeving op onze leefstijl. Hij krijgt echter de meeste energie van het vertalen van deze kennis naar de praktijk. Daar waar het écht gebeurt.

Meld je meteen aan

Meer weten over AVLEG?

Op deze website vind je veel informatie over ons en onze opleidingen. Net als de antwoorden op veelgestelde vragen Heb je een vraag waarop je het antwoord niet kunt vinden? Bel ons dan gerust: 06 82 84 32 66

Academie voor Leefstijl en Gezondheid