1-daagse training Gewoontegedrag voor leefstijlcoaches
Bijna de helft van wat je coachee dagelijks doet gaat op de automatische piloot. Het is gedrag dat zonder nadenken uitgevoerd wordt. Het is gedrag dat door de jaren heen is aangeleerd en ingesleten. Ook leefstijlgedrag – zoals snoepen, veel zitten of overmatig alcohol drinken – bestaat voor een groot deel uit onbewuste routines en gewoontes. Het is dan ook niet vreemd dat er de laatste jaren veel aandacht is voor gewoontegedrag in leefstijlcoaching.
Maar hoe ontstaan gewoontes nu precies? En hoe lang duurt het om een gewoonte aan te leren? Je hebt er vast al van alles over gelezen, maar wat zegt de wetenschap nu écht over gewoontegedrag? En belangrijker: hoe kun je deze kennis effectief gaan toepassen in jouw leefstijlcoaching?
Wanneer je coachees begeleidt in het veranderen van hun leefstijl is het allereerst belangrijk dat je begrijpt hoe ongezonde leefstijlgewoontes tot stand komen. Deze kennis kun je vervolgens gebruiken om a) coachees inzicht te geven in hun gedrag en b) coachees te ondersteunen in aan- en afleren van (on)gezonde gewoontes. Door je coachees te helpen met het automatiseren van gezond gedrag verklein je hun afhankelijkheid van wilskracht en doorzettingsvermogen en vergroot je de kans op duurzame verandering.
De training wordt gegeven door drs. Gijs van Amerongen. Gijs is sociaal psycholoog en directeur van Bureau Objectief. In samenwerking met dr. Roel Hermans ontwikkelde hij de 3-daagse opleiding Psychologie van Gezondheidsgedrag. Samen met zijn team van Bureau Objectief heeft hij een methodiek ontwikkeld om door middel van gewoontegedrag mensen te helpen met succesvolle gedragsverandering.
Wat leer je tijdens deze training
- Hoe gewoontes ontstaan
- Inzicht in de 4 basisbegrippen voor gewoontevorming: context, hunkering, actie en beloning
- De stappen van gewoontes aanleren, afleren en vervangen.
- Het in kaart brengen van gewenste en ongewenste gewoontes van je coachee
- Het begrijpen en inzetten van diverse gedragsveranderingstechnieken om het veranderproces van je coachee te versnellen en/of te vergemakkelijken.
In deze training worden theorie en praktische oefeningen met elkaar afgewisseld. Je gaat naar huis met meer kennis, vaardigheden én inspiratie om aan de slag te gaan met het benutten van de werking van gewoontes in het coachen op leefstijl.
Doelgroep
Leefstijlcoaches
Doel van de training
In deze training leren leefstijlcoaches hoe ongezonde leefstijlgewoontes tot stand komen. Deze kennis wordt vervolgens gebruikt om a) coachees inzicht te geven in hun gedrag en b) coachees te ondersteunen in aan- en afleren van (on)gezonde gewoontes.
Het doel van deze training is om leefstijlcoaches meer kennis, vaardigheden én inspiratie te geven om verder aan de slag te gaan met het benutten van de werking van gewoontes in het coachen op leefstijl.
Comments are closed.