Wat is jouw volgende stap als leefstijlcoach?

Interview met leefstijlcoach van het eerste uur en inmiddels coördinator van leefstijlcoaches, Renate Boudewijns.

‘Hoe zet jij je volgende stap als leefstijlcoach? Wat kun je doen en wie of wat kan je daarbij helpen?’ Renate heeft antwoorden!

Renate Boudewijns is al ruim 10 jaar leefstijlcoach, heeft aan de wieg van CooL gestaan en is inmiddels coördinator bij ZoHealthy Leefstijl & Preventie als geen ander. Tijdens de Academie Boost-your-business dag op 22 maart 2024 leert ze je de kneepjes van het vak.

Renate volgde de opleiding tot leefstijlcoach bij de Academie (2012-2013). Eind 2013 kwam vanuit de Academie de vraag welke leefstijlcoach mee wilde denken in de pilot van GLI CooL. Voor Renate, tezamen met zorggroep Zorroo, Yneke Kootstra van de Academie en een aantal collega leefstijlcoaches dé kans om leefstijlcoaching in Nederland op de kaart te zetten. 5 leerzame jaren volgden waarin ze de effectiviteit van de GLI konden aantonen.

Coördinator leefstijl bij ZoHealthy

Renate vertelt: “Inmiddels is het 10 jaar geleden dat ik de eerste intake van de GLI Cool heb gedaan. In die periode heb ik veel deelnemers mogen begeleiden en het beroep van de leefstijlcoach steeds professioneler zien worden”. Zorggroep Zorroo besloot in 2019 op deze professionalisering in te springen en richtte een bv op voor de ondersteuning en ontzorging van leefstijlcoaches. ZoHealthy Leefstijl & Preventie werd geboren.

Kwaliteit is speerpunt

“Mijn functie veranderde daarmee van uitvoerend leefstijlcoach naar coördinator voor leefstijlcoaches. Een functie waar ik heel veel voldoening uithaal. Want voor mij is het hoog houden van de kwaliteit van leefstijlcoaching een belangrijk speerpunt. Ik wil dat de leefstijlcoach zich kundig genoeg voelt om dit mooie vak goed uit te kunnen voeren.”

Stoppen met roken

ZoHealthy heeft ondertussen een grote groei doorgemaakt en ontzorgt inmiddels 110 leefstijlcoaches en 40 stoppen-met-roken coaches. Renate vervolgt: “We merken dat er een grote behoefte bestaat aan onze dienstverlening onder coaches. Ik ben er natuurlijk heel trots op dat wij ze dit kunnen bieden, zodat zij zich kunnen richten op waar ze goed in zijn: coaching”.

Geheim van succes

Renate neemt je in haar presentatie mee op het pad dat ze heeft bewandeld de afgelopen jaren als leefstijlcoach en coördinator. Ze bespreekt welke uitdagingen je tegen kunt komen als leefstijlcoach en wat haar visie en ambities zijn voor het vak van leefstijlcoach. Ook geeft ze je praktische handvatten bij het waarmaken van jouw plannen en ambities als leefstijlcoach.

Boost-your-business

Van coaching op de werkvloer tot het motiveren van patiënten met een chronische ziekte. Met het diploma van leefstijlcoach op zak kan je alle kanten op. Hoe zet jij jezelf op de kaart? Welke marketingtools kun je inzetten? En hoe bouw je een rendabele business case? Laat je inspireren tijdens de Academie Boost-your-business dag op 22 maart, georganiseerd vóór en dóór BLCN-leefstijlcoaches. Een evenement met interactieve en praktische workshops en volop gelegenheid tot intervisie en netwerken.

Inspirerende sprekers

Diverse inspirerende sprekers hebben inmiddels toegezegd. We onthullen ze de komende periode 1 voor 1. Ken jij leefstijlcoaches die deze dag zeker niet mogen ontbreken? Of wil je zelf je ervaringen delen met je collega’s? Stuur een bericht naar lisette@avleg.nl of lydia@avleg.nl

Aanmelden

Meld je snel aan >>