Podcast Gezond Gesprek met Nicole en Ester

Podcast Gezond Gesprek met docenten Ester Janssen en Nicole Philippens

Karine Hoenderdos maakt geweldige podcasts met vele leefstijldeskundigen die er toe doen. Februari 2022 zaten Ester Janssen en Nicole Philippens in de studio. Zij zijn niet alleen docenten aan de maar beheren ook Expertisecentrum Leefstijlinterventies en de gecombineerde leefstijlinterventie (GLI) CooL.

Nicole en Ester over leefstijlcoaching: Bij leefstijlcoaching draait het erom dat je zelf de gezonde keuzes maakt. Je weet immers best wel wat gezond voor je is, stellen ze. De vraag is meer: 'Hoe lukt het dan ook om dat gezonde gedrag dan ook daadwerkelijk uit te voeren?' Het antwoord van Ester: "Je bedenkt zelf de doelen, en samen met de coach maak je daar behapbare kleine stappen van. Zo bereik je stap voor stap, helemaal op jouw manier en passend bij jouw leven, een meer gezonde leefstijl."

Nicole en Ester doen onderzoek naar de resultaten in de GLI, in het kader van hun gezamenlijk promotie-traject. Ze hebben net de eerste gegevens bekeken van een uitgebreid CooL-traject in Limburg. Nicole: "Uit onze cijfers blijkt dat mensen na acht maanden in het programma gemiddeld een paar kilo zijn afgevallen, dat hun middelomtrek is afgenomen en dat ze meer uithoudingsvermogen hebben. Dat zijn 'harde' getallen. Maar veel belangrijker blijken de gegevens die misschien wat minder hard zijn. Zo melden mensen dat ze lekkerder in hun vel zitten, dat ze zich veel bewuster zijn geworden van hun gedrag en dat ze zich fitter voelen."

Podcast Luisteren?

of liever de samenvatting?