Hein Vergeer opent Academie voor Leefstijl en Gezondheid

Oud-schaatser en coach Hein Vergeer opent op 18 maart in Driebergen de Academie voor Leefstijl en Gezondheid. De eerste lichting gaat dan van start met de post-hbo-opleiding voor leefstijlcoaches. Voor de opleiding is grote belangstelling, het eerste jaar is meteen overtekend. De start van een tweede groep is daarom al gepland voor september.

De Academie voor Leefstijl en Gezondheid biedt gezondheids- en beweegprofessionals in één jaar tijd een geïntegreerde opleiding tot leefstijlcoach, gebaseerd op voedingsadvies, beweging en coaching. Juist de combinatie van deze drie pijlers blijkt effectief in de bestrijding van ongezonde leefstijlfactoren zoals overgewicht, te weinig beweging en roken. De combinatie is tevens wat de opleiding uniek maakt; professionals zijn gewoonlijk opgeleid in beweging, dan wel voeding dan wel psychosociale begeleiding, nooit op een geïntegreerde manier in alle drie. De Academie voor Leefstijl en Gezondheid gaat daar volgens Hein Vergeer verandering in brengen. Vergeer: “We leven in een cultuur waarin we als professional graag vertellen hoe het zit. Maar dat moet je los kunnen laten als leefstijlcoach. Goed kunnen luisteren is je belangrijkste kracht. Coachen is communiceren.”

Docenten aan de opleiding zijn voedingswetenschapper ir. Yneke Vocking, bewegingswetenschapper Kees der Weduwe MSc, en coach Marjan Hulshof. In de raad van advies zitten o.a. prof. dr. Jaap Seidell en Hein Vergeer.

Afgestudeerden kunnen aan het werk in een eigen praktijk, een bestaande praktijk (zoals een diëtisten- of een fysiotherapiepraktijk), bij een bedrijfsgezondheidszorg en arbodiensten, in ziekenhuizen en sportscholen.