Bij diverse beroepsverenigingen krijg je studiepunten wanneer je onze opleiding volgt. Dit geldt bijvoorbeeld voor dietisten, oefentherapeuten, gewichtsconsulenten en verpleegkundigen.
Dietisten: Stichting Accreditatie Deskundigheidsbevorderende Activiteiten Paramedici heeft de Academie voor Leefstijl en Gezondheid geaccrediteerd voor dietisten (NVD-scholing). Dietisten ontvangen 311 studiepunten die automatisch worden bijgeschreven in het digitaal portfolio van de in het Kwaliteitsregister Paramedici geregistreerde deelnemers.
Fysiotherapeuten krijgen van KNGF en Keurmerk 36 studiepunten voor het volgen van de opleiding. Daarnaast is de opleiding erkend door beide beroepsvereniging zodat een aantekening leefstijlcoach kan worden bijgeschreven in het register.
Oefentherapeuten: Stichting Accreditatie Deskundigheidsbevorderende Activiteiten Paramedici heeft de Academie voor Leefstijl en Gezondheid geaccrediteerd voor oefentherapeuten (VVOCM - Scholing). Oefentherapeuten ontvangen 311 studiepunten die automatisch worden bijgeschreven in het digitaal portfolio van de in het Kwaliteitsregister Paramedici geregistreerde deelnemers.
Artsen: de opleiding leefstijlcoaching voor artsen is geaccrediteerd.
De accrediterende vereniging(en) zijn KNMG-GAIA en Vereniging: AccreditatieBureau Cluster 1 (huisartsen, specialisten ouderengeneeskunde en artsen voor verstandelijk gehandicapten) (ABC1). Het ABC1 accrediteert deze opleiding met 40 punten (maximum per jaar). (Deelnemende specialisten krijgen zo via de 25%-regeling hun uren.)
De opleiding tot leefstijlcoach is geaccrediteerd voor gewichtsconsulenten. De Beroepsvereniging Gewichtsconsulenten Nederland (BGN) oordeelt: “De opleiding voldoet aan de eisen die de BGN stelt aan een opleiding op het gebied van coachingsvaardigheden/gesprekstechnieken. Voor BGN-leden betekent dit dat zij na het inleveren van een kopie van het certificaat/diploma vrijstelling ontvangen voor deze vaardigheden/technieken.
Voor praktijkondersteuners van huisartsen (POH) is van belang dat de Nederlandse Vereniging van Praktijkondersteuners (NVvPO) de opleiding tot leefstijlcoach aan de Academie voor Leefstijl en Gezondheid heeft geaccrediteerd en deze waardeert met 12 studiepunten.
Verpleegkundigen en verpleegkundig specialisten krijgen van het Accreditatiebureau Kwaliteitsregister V&V en Register Zorgprofessionals en Accreditatiebureau Verpleegkundig Specialisten Register 96 punten.
Alleen een volledige HBO opleiding van 4 jaar die opleidt tot bachelor kan door de NVAO worden geaccrediteerd waarbij gekeken wordt naar het aantal ECTS studiepunten. Omdat onze opleiding geen complete bachelor opleiding is kunnen wij dus niet met accreditatiepunten werken. Aangezien 1 ECTS punt gelijk staat aan 28 studie-uren kunnen we wel een indicatie geven van het aantal studiepunten om daarmee de zwaarte van de opleiding aan te geven. Meer kan niet.
Comments are closed.