Docenten - Academie voor Leefstijl en Gezondheid

Docenten

Onze docenten

Ineke Beekers 2022

Ineke Beekers

Docent coaching
“Ik zie coachen als een vak in de zin van een ambacht. In deze opleiding maak je daar kennis mee en leer je hierin professioneel handelen. Ik inspireer en moedig aan om te durven coachen. De leefstijlcoach in spe mag hier oefenen in een effectieve en veilige leeromgeving. Ik vind het belangrijk dat mensen in het leerproces mogen stralen en falen om van daaruit weer een stap te zetten.

LEES MEER »
Nicole Philippens

Nicole Philippens

Docent beweging
“De studenten aan de Academie vormen een heel bijzonder publiek: ze hebben verschillende achtergronden en leeftijden, zijn kritisch, heel leergierig, gemotiveerd en gretig. Dat vraagt wat van je als docent én je krijgt er veel voor terug. Ook maakt de onderlinge interactie de lessen altijd bijzonder levendig. Voor mij is het een feestje om hier docent te zijn.

LEES MEER »
Lieke van Harteveld

Lieke van Harteveld

Docent voeding
"Eten doe je je hele leven lang, en meer weten over eten kan echt impact hebben op je leefstijl. Studenten kennis meegeven over voeding, waardoor ze dit gelijk in de praktijk kunnen brengen, daar word ik enthousiast van."

LEES MEER »
Marjan Hulshof

Marjan Hulshof

Docent coaching
“Voor innovatie ben ik altijd in. Samen met Yneke en Kees heb ik de opleiding leefstijlcoach verder mee ontwikkeld en doorontwikkeld. Als docent-coach leer ik andere mensen veel over coaching. Ik vind het heel interessant dat ik studenten kan enthousiasmeren voor het vak en hen de dingen kan leren waar zij mee verder kunnen.

LEES MEER »
Maarten Schaapherder

Maarten Schaapherder

Docent beweging
In de ruim twintig jaar dat Maarten werkzaam is als personal trainer, is hij ook betrokken geweest bij het ontwikkelen en verzorgen van verschillende opleidingen in de fitnessbranche. Bijvoorbeeld de Personal Trainer zesdaagse en de dvd-opleiding tot Healthdocent van de AALO. Zelf houdt Maarten van fietsen, schaatsen, zwemmen en lopen.

LEES MEER »
Yneke Kootstra

Yneke Kootstra

Directeur/Docent voeding
“Toen ik als coach werkte voor het tv-programma De Afvallers van SBS6, zag ik hoe effectief het is om in kleine stapjes mensen weer zelfvertrouwen te geven: dat ze het zelf kunnen en dat van de bank afkomen de grootste eerste stap is. Maar er was geen opleiding voor deze integrale aanpak die mensen zelf verantwoordelijk leert maken.

LEES MEER »
Lisette de Jong

Lisette de Jong

Docent voeding
‘Gezond eten is leuk, lekker en gemakkelijker dan je denkt. Die boodschap draag ik graag uit als leefstijlcoach en als voedingsdocent bij de Academie voor Leefstijl en Gezondheid. Ik word er blij van als mensen ontdekken wat ze er voor terug krijgen als ze hun voedingspatroon veranderen - van meer energie tot minder of zelfs helemaal geen medicijnen meer hoeven slikken.’

LEES MEER »
Marian van Steekelenburg

Marian van Steekelenburg

Docent coaching
“Ik heb een passie voor menselijk gedrag. Hoe mensen (inter)acteren en zichzelf ontwikkelen. Voor mij is het glas halfvol en mijn focus ligt op de kwaliteiten en de potentie van mensen. Dat ik nu als docent een bijdrage mag leveren aan de ontwikkeling van de Leefstijlcoach is voor mij een mooi cadeau.”

LEES MEER »
Lydia Jeuken

Lydia Jeuken

Docent voeding
“Met heel veel plezier kijk ik terug op eigen opleiding tot leefstijlcoach bij de AVLEG. Hoe mooi is het om nu mijn steentje bij te kunnen dragen als docent. Voeding is zo’n interessant vakgebied. Welke rol speelt voeding in jouw leven en ook in het leven van je coachee? Wat is gezonde voeding bijvoorbeeld?

LEES MEER »
teuni verhagen

Teuni Verhagen

Docent voeding
“Ik vind het erg leuk om groepen te begeleiden en de ontwikkeling van studenten te zien. Ik wil studenten inspireren om met een brede blik naar voeding te kijken. Zodat ze zich niet te snel laten leiden door hypes en krantenkoppen, maar kritisch leren zijn en hun eigen mening ontwikkelen.

LEES MEER »
Maaike Buijsman

Maaike Buijsman

Docent coaching
“Leren coachen gaat voor mij over jezelf durven inzetten als instrument. In kleine stapjes, door te ervaren en te ontdekken en door je de ruimte te geven om met en van elkaar te leren. Leefstijlcoaches werken aan duurzame gedragsverandering bij cliënten en maken zo de maatschappij een stukje meer zélf verantwoordelijk. Daar draag ik graag aan bij.”

LEES MEER »
Koen de Haan

Koen de Haan

Docent beweging

LEES MEER »
Marina van Eck

Marina van Eck

Docent systemisch coachen
“Systemisch coachen betekent dat relaties en contexten waarin mensen leven bij de coaching betrokken worden. Bij systemisch coachen wordt vaak gedacht aan gesprekken met bijvoorbeeld gezinsleden. Dat gebeurt ook maar het wil vooral zeggen dat je op een systemische manier kijkt, denkt en handelt."

LEES MEER »
Ester Jansen

Ester Janssen

Docent CooL
“Ik vind het heel tof om docent te zijn bij het instituut waar ik zelf een opleiding heb gevolgd. Leefstijlcoach is een  leuk vakgebied en boeiend werk. Geweldig dat ik nu andere mensen kan enthousiasmeren over het vak en hun ins en outs mee kan geven. Het beroep maakt een snelle ontwikkeling door en er is werk genoeg.

LEES MEER »
AVLEG-docent coaching Karijn Breuning

Karijn Breuning

Docent coaching
“Andere mensen leren coachen, is mijn passie. Ik vind het mooi om te zien hoe een student leert luisteren en contact te leggen met zijn coachee. Als coach probeer je de intrinsieke kracht van iemand naar boven te halen. We zijn allemaal mens en maken dus allemaal veranderingen door in ons leven.

LEES MEER »
gijs van amerongen

Gijs van Amerongen

Docent psychologie gezondheidsgedrag
"Ik ben altijd gefascineerd geweest door de interacties die mensen hebben met de sociale wereld om hen heen. Ontdekken waarom mensen zich gedragen en met elkaar omgaan zoals ze doen is ook de drijfveer geweest om sociale psychologie te gaan studeren. Die kennis zet ik nu in om mensen en organisaties te ondersteunen op het gebied van gedragsverandering."

LEES MEER »
roel hermans

Roel Hermans

Docent psychologie gezondheidsgedrag
"Leefstijl is gedrag. Inzicht in gedrag is dan ook de onmisbare schakel voor leefstijlgerichte gedragsverandering. Ik ben geen wetenschapper die de hele dag achter zijn bureau zit, maar ik wil daar zijn waar het écht gebeurt: in de praktijk. Ik wil leefstijlprofessionals inspireren en enthousiasmeren met mijn kennis over gedragsverandering en samen ervoor zorgen dat Nederland een beetje gezonder wordt."

LEES MEER »
Team of BvdGF in the spotlight on September 06, 2021 in Arnhem

Bas van der Goor

Docent diabetes en beweging
''Aan het einde van een actieve sportcarrière krijgt Bas te horen dat hij diabetes type 1 heeft. Na de diagnose volleybalt hij nog anderhalf jaar door en stopt dan. Hij zet een jaar later de Bas van de Goor Foundation op om mensen met diabetes in beweging te brengen naar een betere kwaliteit van leven. Dat doet hij met zijn team van collega’s rechtstreeks naar de mensen met diabetes zelf maar ook met de mensen die om hen heen staan: zorgverleners en leefstijlcoaches. We nemen hen graag mee in het leven van mensen met diabetes. Wat is dat precies en belangrijker, wat betekent een leven met diabetes voor hen. En wat kan een gezonde leefstijl hen brengen?''

LEES MEER »
Vera van Beek

Vera van Beek

Project manager
''Ik loop warm voor het ontwikkelen van mensen en organisaties. Vragen hoe organisaties kunnen groeien, het continue vernieuwen en verbeteren waardoor er meer waarde wordt toegevoegd voor klanten houden me bezig. In veel verschillende soorten organisatie help ik organisatiedoelen te behalen."

LEES MEER »
Demi Burgers

Demi Burgers

Office manager
"Het persoonlijke contact met de studenten en docenten maakt mijn werk leuk en afwisselend. Ik vind het een uitdaging om het voor hun steeds leuker en makkelijker te maken. Ik leg dan ook graag uit aan nieuwe studenten waarom de opleidingen en trainingen bij de Academie voor leefstijl en gezondheid een goede keuze zijn!"

LEES MEER »
Dirk van de Mark

Dirk van der Mark

Directeur

LEES MEER »

Raad van Advies

LEES MEER »

Gastdocenten

LEES MEER »

Academie voor Leefstijl en Gezondheid