Docenten - Academie voor Leefstijl en Gezondheid

Docenten

Onze docenten

marjan hulshof 2

Marjan Hulshof

Docent coaching
“Voor innovatie ben ik altijd in. Samen met Yneke en Kees heb ik de opleiding leefstijlcoach verder mee ontwikkeld en doorontwikkeld. Als docent-coach leer ik andere mensen veel over coaching. Ik vind het heel interessant dat ik studenten kan enthousiasmeren voor het vak en hen de dingen kan leren waar zij mee verder kunnen.

LEES MEER »
maarten schaapherder AVLEG

Maarten Schaapherder

Docent beweging
In de ruim twintig jaar dat Maarten werkzaam is als personal trainer, is hij ook betrokken geweest bij het ontwikkelen en verzorgen van verschillende opleidingen in de fitnessbranche. Bijvoorbeeld de Personal Trainer zesdaagse en de dvd-opleiding tot Healthdocent van de AALO. Zelf houdt Maarten van fietsen, schaatsen, zwemmen en lopen.

LEES MEER »
Yneke Kootstra AVLEG

Ir. Yneke Kootstra

Docent voeding
“Toen ik als coach werkte voor het tv-programma De Afvallers van SBS6, zag ik hoe effectief het is om in kleine stapjes mensen weer zelfvertrouwen te geven: dat ze het zelf kunnen en dat van de bank afkomen de grootste eerste stap is. Maar er was geen opleiding voor deze integrale aanpak die mensen zelf verantwoordelijk leert maken.

LEES MEER »
Ineke Beekers AVLEG

Ineke Beekers

Docent coaching
“Ik zie coachen als een vak in de zin van een ambacht. In deze opleiding maak je daar kennis mee en leer je hierin professioneel handelen. Ik inspireer en moedig aan om te durven coachen. De leefstijlcoach in spe mag hier oefenen in een effectieve en veilige leeromgeving. Ik vind het belangrijk dat mensen in het leerproces mogen stralen en falen om van daaruit weer een stap te zetten.

LEES MEER »
Nicole Philippens AVLEG

Nicole Philippens

Docent beweging
“De studenten aan de Academie vormen een heel bijzonder publiek: ze hebben verschillende achtergronden en leeftijden, zijn kritisch, heel leergierig, gemotiveerd en gretig. Dat vraagt wat van je als docent én je krijgt er veel voor terug. Ook maakt de onderlinge interactie de lessen altijd bijzonder levendig. Voor mij is het een feestje om hier docent te zijn.

LEES MEER »
Lieke van Harteveld

Lieke van Harteveld

Docent voeding
"Eten doe je je hele leven lang, en meer weten over eten kan echt impact hebben op je leefstijl. Studenten kennis meegeven over voeding, waardoor ze dit gelijk in de praktijk kunnen brengen, daar word ik enthousiast van."

LEES MEER »
AVLEG-docent coaching Karijn Breuning

Karijn Breuning

Docent coaching
“Andere mensen leren coachen, is mijn passie. Ik vind het mooi om te zien hoe een student leert luisteren en contact te leggen met zijn coachee. Als coach probeer je de intrinsieke kracht van iemand naar boven te halen. We zijn allemaal mens en maken dus allemaal veranderingen door in ons leven.

LEES MEER »
Joost Tijdink AVLEG

Joost Tijdink

Docent coaching
“Ik vind het heel erg leuk om het potentieel van mensen te helpen ontwikkelen en het volledig over het voetlicht te laten komen. Daarbij vind ik het inspirerend als iemand iets bij zichzelf ontdekt waarvan hij niet wist dat hij of zij dit kan, wil of durft. Ik wil studenten helpen een helder inzicht te krijgen.

LEES MEER »
Teuni Verhagen AVLEG

Teuni Verhagen

Docent voeding
“Ik vind het erg leuk om groepen te begeleiden en de ontwikkeling van studenten te zien. Ik wil studenten inspireren om met een brede blik naar voeding te kijken. Zodat ze zich niet te snel laten leiden door hypes en krantenkoppen, maar kritisch leren zijn en hun eigen mening ontwikkelen.

LEES MEER »
AVLEG-docent voeding Karine Hoenderdos

Karine Hoenderdos

Docent voeding
"Lesgeven vind ik heel erg leuk, vooral als ik een student zie groeien in een opleiding. En lesgeven bij de AVLEG is helemaal top. Leefstijl is namelijk de sleutel in de behandeling van al die miljoenen Nederlanders met een chronische aandoening. Leefstijlverandering redt levens, bespaart kosten en heeft alleen maar positieve bijwerkingen. Mooier kan het niet!”

LEES MEER »
Ester Jansen

Ester Janssen

Docent beweging
“Ik vind het heel tof om docent te zijn bij het instituut waar ik zelf een opleiding heb gevolgd. Leefstijlcoach is een  leuk vakgebied en boeiend werk. Geweldig dat ik nu andere mensen kan enthousiasmeren over het vak en hun ins en outs mee kan geven. Het beroep maakt een snelle ontwikkeling door en er is werk genoeg.

LEES MEER »
Marian van Steekelenburg

Marian van Steekelenburg

Docent coaching
“Ik heb een passie voor menselijk gedrag. Hoe mensen (inter)acteren en zichzelf ontwikkelen. Voor mij is het glas halfvol en mijn focus ligt op de kwaliteiten en de potentie van mensen. Dat ik nu als docent een bijdrage mag leveren aan de ontwikkeling van de Leefstijlcoach is voor mij een mooi cadeau.”

LEES MEER »
Schermafbeelding 2020-12-09 om 17.13.41

Vera van Beek

Project manager

LEES MEER »
Schermafbeelding 2020-12-09 om 17.16.08

Mirjam van den Berg

Office manager

LEES MEER »

Raad van Advies

LEES MEER »

Gastdocenten

LEES MEER »

Academie voor Leefstijl en Gezondheid