Docenten in detail - Academie voor Leefstijl en Gezondheid

Docenten in detail

Onze docenten

Ineke Beekers 2022

Ineke Beekers

Ineke, docent coaching: “Ik zie coachen als een vak in de zin van een ambacht. In deze opleiding maak je daar kennis mee en leer je hierin professioneel handelen. Ik inspireer en moedig aan om te durven coachen. De leefstijlcoach in spe mag hier oefenen in een effectieve en veilige leeromgeving. Ik vind het belangrijk dat mensen in het leerproces mogen stralen en falen om van daaruit weer een stap te zetten. Het leukste vind ik om deze doelgroep te leren om op verantwoorde wijze te coachen en daarin wel hun eigen klank, kleur en talent mee te nemen.”

Werkervaring: Ineke begeleidde vijftien jaar lang organisaties als strategisch HRM consultant. Nu werkt zij als zelfstandig leiderschapscoach en trainer voor profit en non profit organisaties waarbij haar affiniteit lig bij onderwijsinstellingen. Haar expertise richt zich op bewegende & lerende organisaties.

Ineke houdt van samenwerken met andere zelfstandige professionals aan dromen en fraaie doelen. Zo kan zij zich buiten gebaande paden bewegen en leren. Zwemmen is haar lievelingssport, yoga houdt haar in balans. Af en toe een bootcamp met een beetje boksen houdt haar fris: plezier beleven aan het bewegen staat voorop.

Opleiding: Leergang Teamcoach – Leergang Coach voor professionals – Opleiding Investors in People adviseur – Basisopleiding toneel & theater – Leergang projectmatig creëren – WO Master of Arts Sociologie (beleid & organisatie) - HBO personeel & arbeid. Haar werkwijze en kwaliteiten zijn bevestigd door het St!R keurmerk (www.stir.nu)

Werkzaam als coach & trainer (www.qidos.nl)

Nicole Philippens

Nicole Philippens

Nicole, docent beweging: “De studenten aan de Academie vormen een heel bijzonder publiek: ze hebben verschillende achtergronden en leeftijden, zijn kritisch, heel leergierig, gemotiveerd en gretig. Dat vraagt wat van je als docent én je krijgt er veel voor terug. Ook maakt de onderlinge interactie de lessen altijd bijzonder levendig. Voor mij is het een feestje om hier docent te zijn. Daarnaast vind ik het belangrijk dat ik zo help om het beroep van leefstijlcoach op de kaart te zetten.”

Werkervaring: Nicole geeft workshops en trainingen over leefstijl gerelateerde onderwerpen. Daarnaast is ze docent aan diverse onderwijsinstanties en organisaties. Ook is Nicole vanaf de start betrokken als leefstijlcoach bij de uitvoering van het CooL-project.

Nicole was jarenlang actief als wedstrijdatleet op de lange afstand. Tegenwoordig doet ze, naast hardlopen, aan zwemmen, fietsen en windsurfen. Ook is ze jeugdatletiektrainer.

Opleidingen: TU bedrijfskunde, leefstijlcoach, runningtherapeut, atletiektrainer

Werkzaam als: onderzoeker, zelfstandig leefstijlcoach en docent. Ook is Nicole mede-eigenaar van het expertisecentrum leefstijlinterventies en van de gecombineerde leefstijlinterventie CooL. Daarnaast doet Nicole promotieonderzoek aan de Universiteit Maastricht op het onderwerp leefstijl en slaap.

www.leefstijlinterventies.nl

Lieke van Harteveld

Lieke van Harteveld

Lieke, docent voeding: "Eten doe je je hele leven lang, en meer weten over eten kan echt impact hebben op je leefstijl. Studenten kennis meegeven over voeding, waardoor ze dit gelijk in de praktijk kunnen brengen, daar word ik enthousiast van."

Ik heb de master Nutrition & Health (WUR) afgerond met de specialisatie Food Digestion and Health. Ook heb ik het afgelopen jaar de SFYN academie over het voedselsysteem en duurzaamheid gevolgd met 20 andere foodprofessionals. Verder heb ik workshops en lessen geven altijd een leuke uitdaging gevonden. Zo heb ik workshops over het wereldvoedselvraagstuk gegeven, in het profielwerkstukteam gezeten en allerlei andere workshops over voeding, gezondheid en levensmiddelen gedaan.

Ik hou van koken (Midden-Oosterse keuken is favoriet). Verder ga ik graag fietsen en spinnen. Tussendoor nog wat muziek kunnen spelen, maakt me helemaal gelukkig.

Opleidingen: Master Nutrition & Health (WUR), Summer School Mediterraans Dieet (University Tel Aviv). Voeding en Leefstijl voor nierpatienten (Beterschappen).

Werkzaam als: docent, en als zelfstandige ondernemer.

Marjan Hulshof

Marjan Hulshof (coaching)

Marjan, docent coaching: “Voor innovatie ben ik altijd in. Samen met Yneke en Kees heb ik de opleiding leefstijlcoach mee ontwikkeld en doorontwikkeld. Als docent-coach leer ik andere mensen over coaching. Ik vind het heel interessant dat ik studenten kan enthousiasmeren voor het vak en hen de dingen kan leren waar zij mee verder kunnen. Het is steeds opnieuw een boeiende zoektocht om te achterhalen wat een bepaalde student vooruit helpt. Daarnaast zit mijn lol in de inzet van mindfulness in de opleiding.”

Werkervaring: Trainer en coach in leiderschap, empowerment en zelfmanagement voor de profit- en non-profitsector. Marjan traint managers en medewerkers in persoonlijke effectiviteit, bewustzijn, vitaliteit en veerkracht. Ook verzorgt zij trainingen in coachend leiderschap en mindfulness en de opleiding tot yogadocent.

Naast yoga doet Marjan graag aan buiten bewegen en sporten.

Opleidingen: Sociale Academie, Voortgezette Opleiding voor onderwijs, supervisie en deskundigheidsbevordering, Opleiding voor bewustzijnsmanagement, yogadocent en de trainer als regisseur.

Werkzaam als: trainer en coach www.yogica.net

Maarten Schaapherder

Maarten Schaapherder

Maarten, docent beweging: “Bewegen brengt veel te weeg. Dat vind ik leuk om uit te dragen. Het gaat mij daarbij niet alleen om het specifieke trainingsprogramma, maar vooral om de beweegidentiteit – dat is de manier van bewegen die bij iemand past. In eerste instantie is het belangrijk dat een student weet wat zijn beweegidentiteit is. De volgende stap is de beweegidentiteit van de coachee te ‘lezen’. Op basis daarvan sluit je aan bij je coachee. Het is mooi om studenten zich daarin te zien ontwikkelen.”

Werkervaring: In de ruim twintig jaar dat Maarten nu werkzaam is als personal trainer, is hij ook betrokken geweest bij het ontwikkelen en verzorgen van verschillende opleidingen in de fitnessbranche, waaronder de Personal Trainer zesdaagse en de dvd-opleiding tot Health docent van de AALO.

Zelf mag Maarten graag een stukje fietsen, schaatsen, zwemmen of lopen, of een recreatieve triatlon doen. Zijn passie ligt bij de recreatieve buitensport, maar hij doet wel trouw zijn rondjes krachttraining.

Opleidingen: CIOS, ALO en Physical Rehabilitation Trainer

Werkzaam als: personal trainer, docent en conceptontwikkelaar www.viveactive.nl

Yneke Kootstra

Yneke Kootstra (voeding)

Yneke, directeur en docent voeding: “Toen ik als coach werkte voor het tv-programma De Afvallers van SBS6, zag ik hoe effectief het is om in kleine stapjes mensen weer zelfvertrouwen te geven: dat ze het zelf kunnen en dat van de bank afkomen de grootste eerste stap is. Maar er was geen opleiding voor deze integrale aanpak die mensen zelf verantwoordelijk leert maken voor hun eigen leefstijl. Inmiddels heeft de Academie niet alleen veel enthousiaste studenten opgeleid, maar heb ik de leukste collega’s die ik me kan wensen.”

Werkervaring: Het begeleiden van mensen naar een gezonder leef- en eetpatroon via voeding en beweging, en het begeleiden van duursporters. Het opzetten van leefstijltrajecten voor bedrijven.

In haar vrije tijd is Yneke een fanatieke mountainbiker.

Opleidingen: Humane Voeding (Wageningen University & Research)

Werkzaam als: voedingskundige, leefstijlcoach, auteur (o.a. de Afvallers XXL, Jouw Personal Health Coach), docent en directeur AVLEG en lid van de Nederlandse Academie voor Voedingswetenschappen (NAV)

www.voedingsadvies.info

Lisette de Jong

Lisette de Jong

Lisette, docent voeding: "Gezond eten is leuk, lekker en gemakkelijker dan je denkt. Die boodschap draag ik graag uit als leefstijlcoach en als voedingsdocent bij de Academie voor Leefstijl en Gezondheid. Ik word er blij van als mensen ontdekken wat ze er voor terug krijgen als ze hun voedingspatroon veranderen - van meer energie tot minder of zelfs helemaal geen medicijnen meer hoeven slikken."

Werkervaring:
Lisette is al bijna twintig jaar zelfstandig professional. Ze werkt als docent, leefstijlcoach, wetenschapsjournalist en auteur. Ze schreef onder meer de boeken Gezond naar 115 en, speciaal voor kinderen, Ons mooie voedselboek: alles over wat er met je eten gebeurt voordat het op je bord komt.

Vrije tijd:
Lisette vindt het heerlijk om te gaan hardlopen en mountainbiken in het bos, en doet aan yoga, krachttraining en Oriëntaalse dans. Ze geeft ook voetbaltraining aan jongens van 10 en 11 jaar, een prestatie op zich. Lisette houdt van reizen en experimenteert graag in moestuin en keuken.

Opleidingen:
Humane Voeding (Wageningen University & Research), Van der Hilst Communicatieadviseur C, docentenopleiding Integrale Yoga Nederland, Academie voor Leefstijl en Gezondheid.

Marian van Steekelenburg

Marian van Steekelenburg

Marian, docent coaching: “Ik heb een passie voor menselijk gedrag. Hoe mensen (inter)acteren en zichzelf ontwikkelen. Ik zie mezelf als een facilitator van persoonlijke ontwikkeling, iemand die randvoorwaarden schept, waaronder veranderingen in gedrag op gang kunnen komen. De Positieve Psychologie zit in mijn DNA. Voor mij is het glas halfvol en mijn focus ligt op de kwaliteiten en de potentie van mensen. Continu werken aan persoonlijke ontwikkeling is voor mij een belangrijke drijfveer. Dit geef ik vorm door mezelf te blijven uitdagen en nieuwe kennis op te doen. Dat ik nu als docent een bijdrage mag leveren aan de ontwikkeling van de Leefstijlcoach is voor mij een mooi cadeau.”

Werkervaring: Marian heeft meer dan 20 jaar ervaring als coach en trainer in allerlei sectoren. Iedere opdracht kent zijn specifieke vraag en doelstelling, altijd gericht op het ontwikkelen en versterken van mensen in organisaties. Ook heeft ze vijf jaar gewerkt als docent bij de hbo-opleiding Toegepaste Psychologie.

In haar vrije tijd gaat Marian graag de natuur in op haar gravelbike of om te fotograferen. Ze is gek op het licht bij zonsondergang. Verder houdt ze van lezen, reizen en laat ze zich graag inspireren door vakgenoten.

Opleidingen: Gezondheidswetenschappen (UM), Arbeid & Organisatiepsychologie (UvA), Positieve Psychologie, Appreciative Inquiry, ACT (Acceptance & Commitment Therapy).

Werkzaam als: coach, trainer en adviseur en coachdocent

Lydia Jeuken

Lydia Jeuken

Lydia, docent voeding: “Met heel veel plezier kijk ik terug op eigen opleiding tot leefstijlcoach bij de AVLEG. Hoe mooi is het om nu mijn steentje bij te kunnen dragen als docent.”

Voeding is zo’n interessant vakgebied. Welke rol speelt voeding in jouw leven en ook in het leven van je coachee? Wat is gezonde voeding? En wat is de zin en onzin van diëten bijvoorbeeld?

Voeding gaat niet alleen over wat je eet, maar ook hoe je omgaat met eten. Het uitgangspunt is een goede  basiskennis over voeding. De uitdaging zit hem echter in de vertaling naar de praktijk. Hoe kan jouw coachee zijn voeding(-sgedrag) gezonder maken? Dat is vaak in kleine stappen die passen bij het leven van de coachee. Dus niet wat móet maar wat kán. En hoe laat jij de coachee daarin een eigen keuze maken? Ook daaraan besteden we in de opleiding veel aandacht

Werkervaring: Lydia heeft  gewerkt als klinisch diëtist en als teamleider paramedisch. Ze werkt sinds 2017 in haar eigen praktijk Gewichtige zaken Venray. Ze werkt daar als diëtist, leefstijlcoach en ACT-coach

Ze verzorgt CooLtrajecten voor een zorggroep en als zelfstandige. Ze geeft workshops over leefstijl gerelateerde onderwerpen en over ACT. Daarnaast is ze geregeld gastdocent aan diverse onderwijsinstanties.

Lydia loopt graag hard en soms juist ook lekker rustig om te genieten van een mooie trailrun, ze  zwemt, doet aan yoga, speelt sinds kort harp en schildert (intuïtief) graag.

Opleidingen:  HBO -Voeding en diëtetiek, post HBO opleiding Kadermanagement. Post-HBO Leefstijlcoach aan de AVLEG, de basisopleiding Positieve Gezondheid en de opleiding tot  ACT-coach.

www.gewichtigezakenvenray.nl

teuni verhagen

Teuni Verhagen

Teuni, docent voeding: “Ik vind het erg leuk om groepen te begeleiden en de ontwikkeling van studenten te zien. Ik wil studenten inspireren om met een brede blik naar voeding te kijken. Zodat ze zich niet te snel laten leiden door hypes en krantenkoppen, maar kritisch leren zijn en hun eigen mening ontwikkelen. Verder vind ik het geweldig dat we als docenten bij de AVLEG zo veel van elkaar leren. Er is veel kruisbestuiving!”

Werkervaring: Teuni heeft zes jaar gewerkt als diëtist en sportdiëtist. Daarna is ze gaan lesgeven, eerst bij de opleiding Voeding en Diëtetiek aan de Hanzehogeschool Groningen en later bij de vakgroep Voeding van de Hogeschool Utrecht. Nu is ze vooral als zelfstandige aan het werk, als voedingsexpert bij bedrijven, als eigenaar van haar eigen online yogastudio Early Bird Yoga en als yogacoach bij Albert Heijn en FoodFirst.

Teuni houdt erg van buiten zijn, waar ze het liefst wandelt. Verder doet ze graag aan yoga en bootcamp.

Opleidingen: HBO Voeding en Diëtetiek, post-HBO Sportdiëtetiek, master Voeding en Gezondheid, cursus foodjournalistiek, cursus Spreken met impact, Hatha yogaopleiding 500h.

Werkzaam als: docent, yogadocent en voedingsexpert
Website: www.earlybirdyoga.nl en www.yogametteuni.nl

Maaike Buijsman

Maaike Buijsman

Maaike, docent coaching: “Leren coachen gaat voor mij over jezelf durven inzetten als instrument. Doortastend, in verbinding en met warmte help ik je vaardiger worden en te versterken wat al aanwezig is. In kleine stapjes, door te ervaren en te ontdekken en door je de ruimte te geven om met en van elkaar te leren. Leefstijlcoaches werken aan duurzame gedragsverandering bij cliënten en maken zo de maatschappij een stukje meer zélf verantwoordelijk. Daar draag ik graag aan bij.”

Werkervaring: Maaike heeft een achtergrond in communicatie en veranderkunde. Ze heeft 15 jaar gewerkt als adviseur in en voor profit en non-profit organisaties en als docent in het hoger onderwijs. Nu werkt zij als zelfstandig trainer en (team)coach op gebied van persoonlijk leiderschap en samenwerken.

Maaike houdt van wandelen langs de zee, fietsen en yoga. En ook van dansen, muziek en eten met vrienden.

Opleidingen: Diverse communicatie-opleidingen, Postdoctoraal Verandermanagement (RUG), ruim 5 jaar coachopleiding op gebied van NLP, TA en Systemisch werk bij Phoenix Opleidingen, EFT relatietherapeut, Birkman Professional, Deep Democracy, Voice Dialogue en Didactiek (VU).

Werkzaam als: trainer, coach, docent/examinator, teamontwikkelaar en relatietherapeut.

Website: www.maaikebuijsman.nl

Koen de Haan

Koen de Haan

Marina van Eck

Marina van Eck

Marina, docent systemisch coachen: “Systemisch coachen betekent dat relaties en contexten waarin mensen leven bij de coaching betrokken worden. Bij systemisch coachen wordt vaak gedacht aan gesprekken met bijvoorbeeld gezinsleden. Dat gebeurt ook maar het wil vooral zeggen dat je op een systemische manier kijkt, denkt en handelt."

Werkervaring: Marina heeft ruim 30 jaar ervaring binnen de hulpverlening. Als ambulant begeleider, gestalttherapeut, relatie-gezinstherapeut, unitmanager en behandelcoordinator  werkte zij binnen de verslavingspsychiatrie en kinder- en jeugdpsychiatrie. Vanaf 2012 heeft zij volledig haar eigen praktijk, als zelfstandige, maar werkt nauw samen met psychologen en een kindertherapeut. Jarenlang verzorgde zij gasttrainingen gericht op hechting en kindtrauma.

Marina gelooft in de kracht van verbinding/contact en gelijkwaardigheid. Houdt van samenwerken met andere professionals omdat daar de kans ligt elkaar op te tillen. Graag maakt zij lange wandelingen, het liefst in de bergen. Pilates houdt haar lenig en boksen daagt haar uit. Vooral het plezier in bewegen is belangrijk voor haar.

Opleiding: Opleiding Pedagogiek, PSW – Opleiding tot Gestalttherapie (Master) – Opleiding tot Systeemtherapeut – Opleiding Specialisatie Relatietherapie –  Mindfulness basisopleiding – Opleiding Identiteitgerichte Psychotraumatherapie (IOPT, werken met opstellingen)-

Enkele bijscholingen: Mentaliseren Bevorderende Therapie,  ‘Een taal erbij’ systemisch werken met popjes, Personal Storytelling-

Ester Jansen

Ester Janssen

Ester, docent CooL: “Ik vind het heel tof om docent te zijn bij het instituut waar ik zelf een opleiding heb gevolgd. Leefstijlcoach is een heel leuk vakgebied en boeiend werk. Geweldig dat ik nu andere mensen kan enthousiasmeren over het vak en hun belangrijke ins en outs mee kan geven. Het beroep maakt een snelle ontwikkeling door en er is werk genoeg. Belangrijk is wel dat mensen die zich leefstijlcoach noemen, gekwalificeerd zijn. Ik vind het fijn om daar een bijdrage aan te kunnen leveren.”

Werkervaring: Ester werkt sinds 2013 als zelfstandig leefstijlcoach. Daarvoor had ze al een algemene coachingpraktijk. Ook heeft ze gewerkt als trainer in de farmaceutische industrie.

Ester volleybalt al bijna haar hele leven. Verder zwemt ze twee keer per week, doet ze aan krachttraining en gaat ze graag wandelen of fietsen.

Ester Janssen (1974)

Docent Beweging en COOL-trainer

 

Opleidingen: masters sportwetenschappen en gezondheidswetenschappen, leefstijlcoach

Werkzaam als: zelfstandig leefstijlcoach en mede-eigenaar van het expertisecentrum leefstijlinterventies en van de gecombineerde leefstijlinterventie CooL. Daarnaast doet Ester promotieonderzoek aan de Universiteit Maastricht op het onderwerp leefstijl en stress.

Websites: www.esterjanssen.nl en www.leefstijlinterventies.nl

AVLEG-docent coaching Karijn Breuning

Karijn Breuning

Karijn, docent coaching: “Andere mensen leren coachen, is mijn passie. Ik vind het mooi om te zien hoe een student leert luisteren en contact te leggen met zijn coachee. Als coach probeer je de intrinsieke kracht van iemand naar boven te halen. We zijn allemaal mens en maken dus allemaal veranderingen door in ons leven. Als je leert om anderen te begeleiden in zo’n proces, leer je ook jezelf heel goed kennen. Bovendien leer ik als docent op de Academie heel veel van mijn collega’s.”

Werkervaring: Karijn heeft jarenlang gewerkt als leider van een maatjesproject in Utrecht. Dit is ze vervolgens als ondernemer verder gaan ontwikkelen en uitrollen door Nederland. Daarna heeft ze de overstap gemaakt naar het hoger onderwijs, waar ze inmiddels tien jaar werkzaam is.

In haar vrije tijd gaat Karijn graag wandelen en hardlopen. Ook doet ze aan yoga. De balans tussen ontspanning en bewegen, én het buiten zijn, zijn voor haar het belangrijkste.

Opleidingen: hbo Culturele en maatschappelijke vorming, coaching en counseling, master Begeleidingskunde

Werkzaam als: coach, docent, mentor en supervisor in het hoger onderwijs

www.karijnbreuning.nl

gijs van amerongen

Gijs van Amerongen

Gijs, docent psychologie van gezondheidsgedrag: "Ik ben altijd gefascineerd geweest door de interacties die mensen hebben met de sociale wereld om hen heen. Ontdekken waarom mensen zich gedragen en met elkaar omgaan zoals ze doen is ook de drijfveer geweest om sociale psychologie te gaan studeren. Die kennis zet ik nu in om mensen en organisaties te ondersteunen op het gebied van gedragsverandering."

Werkervaring:
Na het afronden van mijn studie in 2016 ben ik bij Bureau Objectief (www.leeftijdscontrole.nl) aan de slag gegaan. Sinds 2020 ben ik hier algemeen directeur en heb ik samen met mijn team een organisatie opgebouwd die vanuit een stevig wetenschappelijk fundament haar partners en opdrachtgevers de praktische tools in handen geeft om werk te maken van leefstijlgerichte gedragsverandering.

Opleidingen:
WO: Sociale psychologie Universiteit van Amsterdam

Ik houd van sporten, reizen en muziek. Ik ben het liefste de hele dag door met van alles en nog wat in de weer. Ik heb een eigen campertje, waarmee ik graag door Europa trek!

Werkzaam als:
Algemeen directeur bij Bureau Objectief. We doen doelgroep onderzoek naar motieven & weerstanden op het gebied van leefstijlgedrag. Daarnaast geven we organisaties advies over gedragsverandering. Wetenschap vertalen naar de praktijk, dat is wat ik doe! Tot slot ben ik mede-initiatief nemer van de nascholing Psychologie van Gezondheidsgedrag in samenwerking met LeefstijlLab (www.gezondheidsgedrag.nl).

roel hermans

Roel Hermans

Roel Hermans, docent psychologie van gezondheidsgedrag: "Leefstijl is gedrag. Inzicht in gedrag is dan ook de onmisbare schakel voor leefstijlgerichte gedragsverandering. Ik ben geen wetenschapper die de hele dag achter zijn bureau zit, maar ik wil daar zijn waar het écht gebeurt: in de praktijk. Ik wil leefstijlprofessionals inspireren en enthousiasmeren met mijn kennis over gedragsverandering en samen ervoor zorgen dat Nederland een beetje gezonder wordt."

Ik ben bijna 15 jaar werkzaam geweest als gedragswetenschapper aan de Radboud Universiteit en Maastricht Universiteit, werkte een aantal jaren als expert voeding en gedrag bij het Voedingscentrum en ben als consultant voeding, gezondheid en gedragsverandering verbonden geweest aan Jumbo Supermarkten BV.

Opleidingen:
WO: Pedagogische Wetenschappen: gezin & gedrag Radboud Universiteit Nijmegen
WO+ : promotie binnen de Sociale Wetenschappen op onderzoek naar sociaal eetgedrag
BGN Gewichtsconsulent Start2Move

Ik speel graag een potje tennis – en experimenteer graag met diverse sporten zoals trailrunning, kickboksen, yoga en crossgym/fitness. Ik ben dol op uiteten gaan, muziekfestivals en luieren in de zon met een boek, tijdschrift én muziek.

Werkzaam als:
Zelfstandig ondernemer bij LeefstijlLab. Daarnaast maak ik  online & offline content over leefstijl en gezondheid – met specifieke aandacht voor voedingsgedrag. Samen met mijn partner verzorg ik daarnaast personal en small group training in Arnhem. Tot slot ben ik mede-initiatief nemer van de nascholing Psychologie van Gezondheidsgedrag in samenwerking met Bureau Objectief (www.gezondheidsgedrag.nl)

Team of BvdGF in the spotlight on September 06, 2021 in Arnhem

Bas van de Goor

Bas van de Goor, docent diabetes en beweging: ''Aan het einde van een actieve sportcarrière krijgt Bas te horen dat hij diabetes type 1 heeft. Na de diagnose volleybalt hij nog anderhalf jaar door en stopt dan. Hij zet een jaar later de Bas van de Goor Foundation op om mensen met diabetes in beweging te brengen naar een betere kwaliteit van leven. Dat doet hij met zijn team van collega’s rechtstreeks naar de mensen met diabetes zelf maar ook met de mensen die om hen heen staan: zorgverleners en leefstijlcoaches. We nemen hen graag mee in het leven van mensen met diabetes. Wat is dat precies en belangrijker, wat betekent een leven met diabetes voor hen. En wat kan een gezonde leefstijl hen brengen?''

_DSC5434

Connie Hoek

''Connie, voedingsdocent diabetes: “Als diëtist werk ik in één op één contact met de patiënten vooral aan de kant van de zorg wanneer er al een ziekte zoals diabetes is opgetreden. Ik vind het daarom enorm leuk om bij de academie voor leefstijl en gezondheid betrokken te zijn, daar ligt voor mijn gevoel de focus meer op preventie. Mijn favoriete leefstijl onderwerp is metabole ontregeling en hoe je dat in de praktijk en met kleine stapjes weer kan terug draaien”.

Werkervaring: Connie is sinds 1994 diëtist. Ze heeft een eigen praktijk en drie collega’s in de regio Zuid Holland Noord. Sinds 2012 is zij mede initiatiefnemer voor het landelijke programma Keer Diabetes 2 Om, waarmee ze in 2016 de VGZ Zinnige zorg award won. Voor Stichting Voeding Leeft geeft zij scholingsavonden aan praktijkondersteuners en is zij als docent betrokken bij het interne opleidingsprogramma voor de uitvoerende KDO teams. Ook is zij gastdocent bij LeApo, een 6 daagse opleiding voor leefstijl apothekers en apothekersassistentes.

Vrije tijd: Connie is elke dag buiten actief met wandelen en fietsen. Ze is gek op zeilen, koken en alles wat met voedsel en eten te maken heeft. Sinds 2022 heeft zij een klein stukje van een Herenboerderij gekocht, daar werkt ze alle zaterdagen mee op het land.

Opleidingen: HBO opleiding Voeding en Dietetiek Den Haag.

Werkzaam als: Diëtist, opleider KDO, teamlid KDO, docent AVLEG, docent LeApo''

Imke portret 2

Imke De Graaf-van Rooij

"Imke De Graaf-van Rooij, docent Acceptance and Commitment Training (ACT): “Sinds ik jaren geleden met het ACT-virus ben besmet, doe ik niets liever dan deze positieve en verrassende methodiek met zoveel mogelijk mensen delen. ACT leert je op een flexibele manier omgaan met de lastige dingen in het leven en bewust kiezen voor wat je energie geeft. Het is praktisch, luchtig en ervaringsgericht. Door de gereedschapskist van de leefstijlcoaches aan te vullen met de inzichten en vaardigheden uit ACT, hoop ik dat ze nog meer mogelijkheden zien om met hun coachees aan veerkracht te werken. Het leukste vind ik om te zien hoe enthousiast de studenten tijdens de opleiding aan de slag gaan met de nieuwe technieken.”

Werkervaring: Imke werkt ruim 25 jaar in het voortgezet onderwijs als docent en leerlingbegeleider. Sinds 2015 werkt ze daarnaast als zelfstandig coach en trainer. Ze traint vooral onderwijsprofessionals van voorgezet (speciaal) onderwijs en middelbaar beroepsonderwijs: mentorenteams, loopbaanbegeleiders en zorgteams. Naast de ACT-trainingen verzorgt ze workshops over allerlei onderwerpen die verband houden met mentale weerbaarheid.

Imke gaat graag de natuur in om te wandelen en doet aan yoga. Ze houdt van filosofie en poëzie, van de Italiaanse en de Japanse keuken, van reizen en musea.

Opleidingen: Engelse Taal-en Letterkunde (RU), Post-HBO Contextuele Therapie, diverse ACT-opleidingen, Opleiding tot Mindfulnesstrainer voor Jongeren.

Werkzaam als: trainer, docent en coach www.act2go.nl''

Profielfoto Eva DNL

Eva Cornet

Eva, docent coaching op snaaigedrag: “Ik merkte dat veel coachees het goed lukt om gezond te eten en voldoende te bewegen, alleen kregen ze hun snaai- en snackgedrag maar niet onder controle. Het intrigeerde mij wat er allemaal komt kijken bij snaaigedrag en daarom focus ik mij tijdens mijn individuele sessies veel op het omgaan met de ongemakken die men ervaart die leiden tot snaaien. Niets is zo menselijk als snaaigedrag, we eten allemaal wel een onbewust meer dan we eigenlijk zouden willen. Door consequent te trainen leer ik mijn coachees weer grip te krijgen op hun snaaigedrag.”

Werkervaring: Eva werkte 15 jaar als (eind)redacteur en communicatieadviseur in de gezondheidszorg. In 2018 schoolde zij zich bij de AVLEG om tot leefstijlcoach. Sindsdien werkt ze als CooL-coach in Haarlem, geeft ze workshops over vitaliteit bij organisaties in de gezondheidzorg en het onderwijs en ontwikkelde de online cursus Baas over eigen snaaigedrag.

Eva is een enthousiaste coach die houdt van een uitdaging. In haar vrije tijd houdt ze van hardlopen, wandelen met haar honden en ze daagt zichzelf graag uit door steeds nieuwe sporten te proberen, zoals mountainbiken, crossfit en kung fu. Eva is het liefst lekker actief buiten in de natuur bezig.

Opleiding: Communicatiewetenschap (WO), leefstijlcoach (AVLEG), Train de trainer (Learnit), Emotie-eten de baas, Stoppen met roken-coach (Visiom), Acceptance and Commitment Therapy (ACT) basisopleiding (Eten = gedrag), ACT-vervolgopleiding, ACT-VIP-traject.

Eva is werkzaam als CooL-coach, leefstijlcoach en vitaliteitstrainer en ontwikkelde de online cursus voor consumenten Baas over eigen snaaigedrag.

www.fitmeteva.nl
www.baasovereigensnaaigedrag.nl

Vera van Beek

Vera van Beek

Project manager
''Vera loopt warm voor het ontwikkelen van mensen en organisaties. Vragen hoe organisaties kunnen groeien, het continue vernieuwen en verbeteren waardoor er meer waarde wordt toegevoegd voor klanten houden haar bezig. Onder andere in veel verschillende soorten organisatie leert zij en helpt zij organisatiedoelen te behalen."

Werkervaring
Vera heeft veel ervaring in diverse managementrollen in het private onderwijs.

Zij werkt nu zelfstandig als interimmanager, programma-  en projectmanager voor privaat en regulier onderwijs. Sinds dit jaar is zij ook actief als arbeidsdeskundige.

Vera vindt het fijn om in verschillende omgevingen en rollen  te werken. Verzuim is een thema dat haar aanspreekt omdat het impactvol is voor zowel werknemer als werkgever en vanuit de overtuiging dat veel verzuim te voorkomen is. Hierbij speelt leefstijl een belangrijke rol en sluit het gedachtegoed van de Academie naadloos aan.

In haar vrije tijd fitnest Vera en zij wandelt graag en veel door de uiterwaarden. Daarnaast is koken een hobby en reist ze zo veel mogelijk.

Opleidingen: post-hbo bedrijfskunde, diverse managementtrainingen, opleiding tot arbeidsdeskundige.''

Demi Burgers

Demi Burgers

Het persoonlijke contact met de studenten en docenten maakt mijn werk leuk en afwisselend. Ik vind het een uitdaging om het voor hun steeds leuker en makkelijker te maken. Ik leg dan ook graag uit aan nieuwe studenten waarom de opleidingen en trainingen bij de Academie voor leefstijl en gezondheid een goede keuze zijn!

Dirk van de Mark

Dirk van der Mark

Raad van Advies

prof. dr. Jaap Seidell, hoogleraar Voeding en Gezondheid aan de Vrije Universiteit in Amsterdam

Hein Vergeer, oud-schaatser en ontwikkelaar leefstijlprojecten.

Gastdocenten

prof. dr. A. (Arie) Dijkstra, hoogleraar Sociale Psychologie van Gezondheid en Ziekte, RUG

ir. Peter Res, voedingskundige bij Ajax en voorheen oa bij de RABO-ploeg

Fedor van Helden, maatschappelijk werker binnen GGZ en trainer Motivational Interviewing

Marina van Eck, Gestalttherapeut en systeemtherapeut

dr. Sanne Gerards, Postdoctoral Researcher at Maastricht University, preventie kinderobesitas

Academie voor Leefstijl en Gezondheid