Daarom AVLEG - Academie voor Leefstijl en Gezondheid

Daarom AVLEG

Daarom AVLEG

Kies je voor een opleiding tot leefstijlcoach bij de AVLEG, dan behaal je daarmee veel meer dan ‘alleen’ je diploma. Dit zijn onze 5 pluspunten:

1. De eerste, het allerbeste

De AVLEG was de eerste geaccrediteerde post-hbo-opleiding tot leefstijlcoach. Sterker nog, de term ‘leefstijlcoach’ is door ons in 2008 bedacht. We werken vanaf onze start samen met vooraanstaande partijen in het werkveld en met de beste en meest ervaren (gast)docenten. Tijdens de opleiding heb je drie vaste docenten die je de meest actuele kennis uit het werkgebied bijbrengen. Een van hen is je mentor, die je begeleidt bij je persoonlijke ontwikkeling. Jouw docenten stimuleren je om het allerbeste uit jezelf te halen.

2. Coachen op de gehele leefstijl

Een gedegen, wetenschappelijk onderbouwde kennis van alle leefstijlfactoren, daar zijn we sterk in. Je leert bij ons alles wat je moet weten over voeding, beweging, bioritme, slaap en bijvoorbeeld ontspanning. Maar kennis alleen is niet voldoende. Als leefstijlcoach geef je namelijk geen adviezen, maar voer je ‘een ander gesprek’. Daarom leggen wij, in theorie en praktijk, de nadruk op coachingsvaardigheden. Zo leer jij hoe je individuen en groepen effectief kunt coachen op de gehele leefstijl.

 

3. Leren door doen

Iedereen leert anders, en daarom werken wij met veel verschillende les- en werkvormen. Thuis studeer je met behulp van de e-learning en boeken en doe je praktische opdrachten met je studiebuddy. Tijdens de lessen wordt de leerstof toegelicht door de docenten. Het échte leren, dat vindt plaats door ‘doen’. Vandaar dat we bij de AVLEG veel oefenen. Met elkaar tijdens de lessen en thuis met oefencoachees. Je begint met oefenen op jezelf. Door jezelf te coachen, doorleef je het hele proces van gedragsverandering. Zo voel je hoe lastig dat kan zijn en hoe belangrijk (en fijn) het is om kleine successen te vieren. Dat maakt jou een leefstijlcoach die écht geloofwaardig is.

4. Zelf verantwoordelijk, samen leren

Als leefstijlcoach stimuleer jij mensen om de regie te nemen over hun eigen gezondheid. Tijdens de opleiding verwachten we die eigen regie ook van jou. We dagen je uit en stimuleren je om, stap voor stap, als coach steeds meer op eigen benen te staan. Aan het einde van de rit heb je niet alleen je diploma op zak, maar vooral ook een schat aan (zelf)kennis en ervaring. En met het businessplan dat je met behulp van onze feedback hebt gemaakt, kun je direct als leefstijlcoach aan de slag.

5. Bij de AVLEG blijf je altijd leren

Onze bij- en nascholingen variëren van aanvullende opleidingen (zoals de opleiding tot kinderleefstijlcoach en coachen op diabetes) tot een- tot tweedaagse trainingen (over het COOL-traject en over zingeving bijvoorbeeld). Via onze nieuwsbrief en socials houden we je op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen in inzichten uit de wetenschap en het werkveld.  Zodat jij nog lang, geïnspireerd en zinvol aan het werk kunt blijven.

Meer weten over AVLEG?

Op deze website vind je veel informatie over ons en onze opleidingen. Net als de antwoorden op veelgestelde vragen . Heb je een vraag waarop je het antwoord niet kunt vinden? Bel ons dan gerust: 06 82 84 32 66

Meld je meteen aan

Academie voor Leefstijl en Gezondheid