Succesvol coachen voor verpleegkundigen - Academie voor Leefstijl en Gezondheid

Succesvol coachen voor verpleegkundigen

Succesvol coachen voor verpleegkundigen

Succesvol coachen

Hoe coach en inspireer je de patiënt (coachee) zodat hij of zij succes behaalt? Daar gaat het om in deze training. De sleutels tot succes zijn met name aandacht voor belemmeringen en kwaliteiten, acceptatie en optimisme. Die komen dan ook uitgebreid aan bod in de training.

 

Aandacht
Aandacht voor eventuele belemmeringen bij je coachee is essentieel. Als coach help je daarom je coachee om innerlijke belemmeringen en andere belemmeringen te benoemen. Innerlijke belemmeringen zijn bijvoorbeeld onzekerheden over het omgaan met zijn of haar ziekte, faalangst of gebrek aan zelfvertrouwen. Ook ondersteun je je coachee bij het accepteren van die belemmeringen en zoek je samen naar acties om overwinningen te boeken. Een techniek die in de training aan bod komt, is de zogeheten Mindfulness-Based Cognitive Therapy (MBCT).

 

Kwaliteiten

Coachen is ook het samen ontdekken van potentiële kwaliteiten en mogelijkheden van de coachee, zodat hij of zij klaar is om met zijn of haar actie(s) aan de slag te gaan. De training gaat uit van de positieve psychologie dat jij als coach het meest effectief bent wanneer jij je richt op het potentieel van de coachee: zijn/haar kwaliteiten, waarden en ambities staan centraal. De training biedt naast theoretische verdieping vooral veel oefening.

 

Optimistisme
Een andere sleutel tot coach-succes is optimisme. Een optimistische kijk op de sluimerende mogelijkheden van de coachee is noodzakelijk. Zelfinzicht, verantwoordelijkheidsgevoel en geloof in jezelf krijgen, dat wil de coach bereiken bij zijn coachee.

 

Plezier in coachen
In de training ervaar je het coachen in al zijn facetten. Zo ga je in je persoonlijk plan ook jezelf onder de loep nemen: hoe ben ik als coach, waarom denk en doe ik zo, hoe kan ik mezelf coachen? Ook word je uitgedaagd meer risico te nemen, om zo overwinningen op jezelf en de omgeving te behalen. Dat is immers wat je straks ook van je coachees vraag.  Door deze training krijg je meer grip op, en plezier in het coachen.

 

‘Hé, ik ben veranderd!’
Je leert in deze training hoe je gedrag kunt beïnvloeden. Daarom kijk je ook naar hoe collega-studenten veranderen richting een zorgprofessional nieuwe stijl. De reden is simpel: wanneer je je eigen veranderingsproces begrijpt, kun je de ander daar ook in begeleiden. Daardoor word je een betere coach. Je kunt je dan beter verplaatsen in je coachee.

Contact over de In-House training

  Naam *

  Tussenvoegsels

  Voorletters *

  Straat en huisnummer *

  Postcode *

  Woonplaats *

  Telefoon *

  Je email *

  Je vraag *

  captcha

  * = verplichte velden

  Academie voor Leefstijl en Gezondheid