Coaching is de sleutel tot verbetering van de prestaties van jezelf

‘’De TAO van het coachen’’ kocht ik zaterdag op een SALES van een organisatie adviesbureau . De titel van het boek ken ik al erg lang. Van lezen was het nog nooit gekomen. Ik vroeg me af waarom een adviseur of coach dit boek niet wilde houden. Op pagina 112 vond ik het antwoord. Onderaan die pagina staat: Geef dit boek aan iemand die het beter kan gebruiken. Je vindt op die pagina een zelftest voor coaches. Je kunt 10 punten behalen en als je er 9 of 10 scoort dan is het antwoord dat je meestercoach bent. Toch wil ik het boek nog niet weggeven. Er staan namelijk veel handige bijlagen in zoals: een plan maken voor het geven van feedback, een motivatieoefening, handvatten voor het evalueren van teams etc. Meest bijzonder vond ik de lijst met 5 aandachtspunten bij het hoofdstuk feedback. Dit gaat over hoe men het ‘de feedbackgever’ gemakkelijker kan maken. Deze lijst ga ik in elk geval gebruiken in onze opleiding. In onze opleiding gebruiken we het boek Succesvol Coachen van J. Whitemore. De TAO van het coachen is twee jaar later uitgebracht en het is goed te zien dat het GROW model een inspiratiebron is voor M. Landsberg, de schrijver. Het boek is zeker een aanrader voor leefstijlcoaches die in organisaties werken, of met teams en/of daar leiding aan geven. Rode draad in het boek zijn de ervaringen van een manager met het leren van coachen. Dit wordt afgewisseld met korte en duidelijke stukjes theorie en leuke realistische opdrachten. De ondertitel van het boek spreekt me erg aan: ‘’Coaching is de sleutel tot verbetering van de prestaties van je mensen, je organisatie en jezelf’’. Ik hoop dat ik met het bestuderen van het boek en doen van sommige oefeningen een betere coach ben geworden. Reageren? Feedback? Alvast bedankt. Marjan@avleg.nl Je krijgt in elk geval een reactie van mij terug. Ik laat je weten wat ik er aan gehad heb! (5e aandachtpunt om het de feedbackgever gemakkelijk te maken)

Marjan Hulshof