Beroepspraktijk - Academie voor Leefstijl en Gezondheid

Beroepspraktijk

Leefstijlcoaching in de praktijk

Je kunt als leefstijlcoach aan de slag:

  • in je eigen praktijk (als beweegcoach, leefstijlcoach, gezinscoach of voedingscoach);
  • in een sportschool;
  • in een diëtistenpraktijk;
  • in een fysiotherapiepraktijk;
  • in een ziekenhuis;
  • bij een re-integratiebedrijf;
  • bij een arbodienst;
  • in een bedrijf, om te werken aan een betere gezondheid van werknemers.

Ben je arts, fysiotherapeut, oefentherapeut of beweegspecialist en heb je de verkorte opleiding tot leefstijlcoach gevolgd? Dan heb je je kennis verdiept en kun je de geleerde vaardigheden toepassen in je eigen beroepspraktijk en zo je instrumentarium verbreden. Goed om te weten: veel verzekeraars kennen een (aanvullende) vergoeding voor leefstijlcoaching, voedingsadvies of alternatieve geneeskunde. In dit kader kunnen leefstijlconsulten bij een aantal verzekeraars in rekening gebracht worden, waardoor de zorg voor een deel van de cliënten wordt vergoed.

Linda Broersma (49): “Als fysiotherapeut en docent bewegen begeleid ik groepen uitkeringsgerechtigden om te werken aan een gezondere leefstijl, verbeterde fitheid en individuele competenties. Maar langzamerhand had ik behoefte aan verdieping op het gebied van voeding en van coaching. Daar heb ik in de opleiding veel over geleerd. Maar ik deed het er niet even bij. Naast de lessen was ik zeker een dag in de week aan het studeren. “Ik sta nu anders in mijn vak, heb een visie kunnen ontwikkelen en handvatten gekregen om het coachingstraject aan te pakken. Dit najaar begin ik in een bedrijf met het coachen van 25 werknemers: leefstijlcoaching op individuele basis. Ik kan de nieuwe vaardigheden dus meteen toepassen in mijn werk. Dat is natuurlijk heel interessant.”

Accreditatiepunten voor de opleiding tot leefstijlcoach

Diëtisten
Accrediterende instantie: Stichting Accreditatie Deskundigheidsbevorderende Activiteiten Paramedici.
Aantal punten: 311 studiepunten, automatisch bijgeschreven in het digitaal portfolio van de in het Kwaliteitsregister Paramedici geregistreerde deelnemers.
Oefentherapeuten
Accrediterendee instantie: Stichting Accreditatie Deskundigheidsbevorderende Activiteiten Paramedici.
Aantal punten: 311 studiepunten, automatisch bijgeschreven in het digitaal portfolio van de in het Kwaliteitsregister Paramedici geregistreerde deelnemers.
POH:
Accrediterende instantie: NVvPO
Aantal punten: 12 studiepunten.
Verpleegkundigen:
Accrediterende instantie: Accreditatiebureau Kwaliteitsregister V&V en Register Zorgprofessionals.
Aantal punten: 96 punten.

Afgestuurde leefstijlcoaches van de Academie voor Leefstijl en Gezondheid raden we aan lid te worden van Beroepsvereniging Leefstijlcoaches Nederland (BLCN). Met een afgeronde hbo-opleiding en het diploma leefstijlcoach word je bijgeschreven in het kwaliteitsregister leefstijlcoach. Met deze registratie worden jouw diensten als leefstijlcoach vergoed uit de basisverzekering wanneer je een goedgekeurde GLI uitvoert.

Academie voor Leefstijl en Gezondheid