Coaching voor verpleegkundigen

Coaching voor verpleegkundigen

Van adviseur naar coach

Ben je verpleegkundige of verpleegkundig specialist en wil je leren je patiënten te coachen vanuit hun behoeftes en vragen, dan is dit de training voor jou. In deze training leer je je patiënt op een positieve manier in beweging te brengen naar gezonder gedrag. Daarbij maak je een ontwikkeling door van adviseur naar coach. Een coach stelt de patiënt (voortaan coachee) centraal en niet alleen de behandelplannen en protocollen van de zorginstelling.

Ervaringen deelnemende verpleegkundigen

De bijscholing is heel goed ontvangen door eerdere deelnemers en heeft tot mooie resultaten en tevredenheid geleid. De deelnemende verpleegkundigen gaven aan dat het verschil tussen coachen en adviseren duidelijk is geworden en dat ze goed inzicht hebben gekregen in hun persoonlijke stijl van coachen en in het voeren van coachingsgesprekken. Ook gaven de verpleegkundigen aan nu meer rust te nemen voor een gesprek, zodat ze echt aandacht hebben voor de patiënt.

Reactie van een deelnemer:

“Ik deel een consult nu vaak op in twee gedeelten. Vaak neem ik eerst de vragen/onderwerpen van de specialist en dan vraag ik waar de patiënt het over wil hebben. Voordat we het gesprek beginnen, laat ik de patiënt dit ook weten. Hierdoor is de patiënt veel meer aan het woord.”

In-house training voor groepen verpleegkundigen

De Academie voor Leefstijl en Gezondheid biedt deze omscholing ook aan als in house-training in ziekenhuizen of zorginstellingen. Dit voor groepen van minimaal zes tot acht verpleegkundigen en verpleegkundig specialisten. De training bestaat uit acht bijeenkomsten van elk vier uur.

Accreditatie

Deze training is geaccrediteerd door het Accreditatiebureau Verpleegkundig Specialisten Register en bij het Accreditatiebureau Kwaliteitsregister V&V en Register Zorgprofessionals met 32 punten.

Wat doet een coach?

Een coachende verpleegkundige kijkt breed en niet alleen vanuit de zorg of het zorgprotocol. Als coach kijk en luister je naar de behoefte en de vraag van je coachee en ga je op zoek naar de vraag achter de vraag. Je stimuleert de coachee tot het bedenken van zijn of haar eigen oplossingen en ondersteunt de regie en keuzes van de coachee. Een coach zoekt samen met de coachee naar zijn of haar motivatie. Vanuit acceptatie werk je samen aan realistische acties. Zo word je een ‘zorgprofessional nieuwe stijl’.

Contact over de In-House training

Naam *

Tussenvoegsels

Voorletters *

Straat en huisnummer *

Postcode *

Woonplaats *

Je email *

Je vraag *

captcha

* = verplichte velden

Academie voor Leefstijl en Gezondheid