6-daagse training kinderleefstijlcoach

6-daagse training kinderleefstijlcoach

6-daagse training kinderleefstijlcoach

Doelgroep

Voor zorgprofessionals die al werken met kinderen zoals kinderdietisten, kinderfysiotherapeuten en kinderverpleegkundigen hebben we een 6-daagse training kinderleefstijlcoach.

De 4-daagse training is bedoeld voor afgestudeerde leefstijlcoaches.

De 6-daagse training is bedoeld voor degenen die niet een opleiding tot leefstijlcoach hebben die geaccrediteerd is bij de BLCN.

Twijfel je? Bel of mail gerust!

Doel van de training

Deze training is vergelijkbaar met de 4-daagse training kinderleefstijlcoach voor geaccrediteerde leefstijlcoaches. Vooraf zijn echter twee extra dagen gepland om je een verdieping te geven op de coachende vaardigheden van de kinderleefstijlcoach.

In deze 6-daagse training leer je als zorgprofessional, die ruime ervaring heeft met het werken met kinderen, hoe je een gezin systemisch begeleidt naar een gezondere leefstijl. Onze visie is dat je als kinderleefstijlcoach naast de ouders staat en samen met de ouders gaat kijken wat de eerste stappen zijn richting een gezondere leefstijl voor het hele gezin. Bij jongeren boven de 13 geldt een meer individuele aanpak maar nooit los van het systeem. Dat betekent dat je naast kennis over aan kinderen gerelateerde leefstijlthema's ook meer leert over opvoedtechnieken en het coachen van het systeem. Verder leer je de verschillende interventies en tools per leeftijdsgroep van 0 tot 18 jaar omdat vierjarigen iets anders vragen dan tienjarigen.

Inhoud van de training

Je bestudeert integraal verschillende onderwerpen rond vier hoofdthema's. Net als in de opleiding tot leefstijlcoach gaan we in de lessen oefenen met het toepassen van de kennis in actieve werkvormen. Daarnaast ga je naast de lessen ook oefenen in je eigen omgeving. De training wordt afgesloten met een kennistoets en reflectie.

Brochure

Download hier de brochure>>

 

De hoofdthema's

  • Basis in coachende vaardigheden
  • Het kind (4-12 jaar en 12-18 jaar)
  • Het gezin en het systeem rondom het kind
  • Leefstijl - voeding, beweging, slaap
  • Coaching en positief opvoeden

Lees meer over de competenties >>

6-daagse training Kinderleefstijlcoach

Duur van de training

6 lesdagen.

Studiebelasting

  • 36 contacturen.
  • 64 uur zelfstudie (12 uur per les).

Literatuur

Kosten

€ 1.785,00 vrijgesteld van btw. De drie boeken kosten nieuw circa € 64,-.

Doelgroep

Zorgprofessionals die werken met kinderen zonder diploma leefstijlcoach zoals kinderfysiotherapeuten, kinderdietisten of kinderverpleegkundigen.

Accreditatie

De 6-daagse training kinderleefstijlcoaching (ID nummer: 497153) is geaccrediteerd door KNMG-GAIA, Accreditatie Bureau Algemene Nascholing (ABAN), Algemene scholing cluster 1,2 en 3 met 33 punten.

Geaccrediteerd (ID nummer: 497153) door ADAP met 36 punten.

Is aangevraagd bij Keurmerk

Locatie

Regio Alkmaar

Trainingsdata

1 woensdag 5 april 2023

2 woensdag 19 april 2023

3 maandag 15 mei 2023

4 maandag 12 juni 2023

5 maandag 4 september 2023

6 maandag 25 september 2023

Tijden: 9:30 -16:30 uur

Meer weten over AVLEG?

Op deze website vind je veel informatie over ons en onze opleidingen. Net als de antwoorden op veelgestelde vragen. Heb je een vraag waarop je het antwoord niet kunt vinden? Bel ons dan gerust: 06 82 84 32 66

Meld je meteeen aan

Academie voor Leefstijl en Gezondheid