Nieuws

Opleiding Leefstijlcoach onderscheidt zich van andere opleidingen.

De opleiding Leefstijlcoach van de AVLEG is geaccrediteerd door de Beroepsvereniging Leefstijlcoaches Nederland (BLCN). De auditcommissie van de BLCN vindt het sterk dat de opleiding zich onderscheid in het omgaan met groepen en het bewegen. Ook onderscheidend zijn het centraal stellen van leefstijlgerelateerde vraagstukken als stress en slaap, en de ontwikkeling van het ondernemerschap.

Lees meer

Defensie zet leefstijlcoaches in – vacatures!

De Nederlandse Krijgsmacht gaat vanaf dit najaar leefstijlcoaches inschakelen voor programma’s op het gebied van een gezonde leefstijl. Defensie erkent dus het belang van de leefstijlcoach én gaat er daadwerkelijk mee aan de slag.

Lees meer

3e groep diëtisten start 27 september aan versnelde opleiding tot leefstijlcoach

Op 27 september start de 3e groep dit jaar met de versnelde opleiding tot leefstijlcoach voor diëtisten. In plaats van 16 lessen zijn er in deze verkorte opleiding maar 11 lessen om je als diëtist op te leiden tot geaccrediteerd leefstijlcoach.

Lees meer
themamiddag Liesbeth van Rossum

Liesbeth van Rossum spreekt 4 oktober op themamiddag obesitas

De Academie voor Leefstijl en Gezondheid organiseert op donderdag 4 oktober 2018 een themamiddag over obesitas met prof. dr. Liesbeth van Rossum. Van Rossum legt uit welke factoren van invloed zijn op obesitas en wat jij daar als leefstijlcoach in de praktijk mee kunt.

Lees meer
leefstijlcoach in opleiding

Lesdata van groep 15 leefstijlcoach bekend

Groep 14 zit vol en helaas moeten we veel mensen teleurstellen. Het goede nieuws is dat we op veler verzoek niet alleen een andere dag dan vrijdag aanbieden maar dat groep 15 na enkele lessen vrijwel gelijk op loopt met groep 14. Groep 15 krijgt les op dinsdag en is in dezelfde week klaar als groep 14. Als het goed is heb je zelfs een paar dagen eerder je certificaat!

Lees meer

AVLEG biedt als enige training op CooL-traject

De Academie voor Leefstijl en Gezondheid is de enige opleiding die een COOL-training voor leefstijlcoaches aanbiedt. Het COOL-traject is momenteel het enige geaccrediteerde programma dat zorgverzekeraars vergoeden inzake de Gecombineerde Leefstijl Interventie. Deze week besluit de Tweede Kamer of de Gecombineerde Leefstijlinterventie (GLI) volgend jaar wordt vergoed vanuit de basisverzekering.

Lees meer

Groep 14 is vol, nieuwe startdata opleiding leefstijlcoach bekend

Vanwege grote aanloop is er een nieuwe startdatum bekend voor de geaccrediteerde post-HBO opleiding tot leefstijlcoach. Op dinsdag 30 oktober start groep 15 met de eerste les van 16 lessen. De data van de andere lessen worden binnenkort gepubliceerd.

Lees meer

De eerste CooL-training zit al bijna vol

Deze training bereidt afgestudeerde leefstijlcoaches voor op het zelfstandig aanbieden en doorontwikkelen van het CooL-programma. De eerste training van 20 en 27 september 2018 zit al bijna vol. Daarom komt de Academie voor Leefstijl en Gezondheid de komende weken met meer data voor dit najaar.

Lees meer

Start 2e groep versnelde opleiding tot leefstijlcoach voor fysiotherapeuten

Op 27 september kan je als fysiotherapeut starten aan de versnelde opleiding tot leefstijlcoach. Vanwege de vergoeding vanuit de basisverzekering voor de Gecombineerde Leefstijlinterventie (GLI) is de belangstelling van de verschillende beroepsgroepen voor de opleiding tot leefstijlcoach extra groot.

Lees meer

AVLEG-leefstijlcoach in basispakket

De leefstijlcoach naar AVLEG-model is per 1 januari 2019 opgenomen in het basispakket. AVLEG-leefstijlcoaches vormden de basis voor de succesvolle pilot met een Gecombineerde Leefstijl Interventie (GLI)

Lees meer

Academie voor Leefstijl en Gezondheid